My house in Budapest
Allmänt  ❤ 2017-04-22

 
 
Det var den 6:e November som vi första gången pratade om att resa till Budapest. Det var samma dag som Spex premiären. Det var spex brunch på morgonen och dom runt om oss vid bordet pratade om student resa. Jag, Clara och Johanna hade då bestämt att inte åka på någon student resa, men det låt så kul då och där. Så jag och Clara började prata om att åka till något mer kulturellt ställe, för vi var inte så sugna på Napa. Och då kom någon av oss på Budapest. Vi skapade ett pinterest board och fick till slut med oss Johanna som var osäcker först. Sen dess har vi planerat och pratat om vår resa till Budapest. Därför var det så sjukt att i måndags landa i staden som vi pratat så länge om. 
 
 
 
 
Det visade sig när vi kom ditt att det var en del vi hade kunnat planerat mer... Vi hade inte kollat upp hur vi skulle gå från tunnelbane stoppet till vår lägenhet. Så när vi klev ut så virrade ut på Budapest gator och hade noll koll på vart vi skulle. När vi äntligen kom på rätt gata så hamnade vi i fel lägenhet och fick gå tillbacka på gatan. Men allt kändes underbart när vi kom in i lägenheten och fick lägga av vårt baggage. Det fick bli en snabbt återhämtning, för sen skulle vi göra något som vi längtat efter. KÖPA CHIMNEY CAKE!!!! Chimney cake är gjort av söt, jästdeg av vilken en remsa spinnas och sedan lindas runt en rund "stång" och rullas sen i socker. SÅ HIMLA GOTT!!!
 
 
 
 
Så tog vi vår Chimney cake och gick gatan ner och bara tog in staden. Så hamnade vi helt plötsligt på en marknad. Det visade sig att det var en vår festival i staden. Så då var det lite lokala människor som sålde saker som konst, sylt, hantverk, choklad, souvenirer osv. Marknaden bjöd också på massa matstånd och liveband.
 
 
 
 
Det var super mysigt. Hela torget som marknaden var på hade utsmyckas med ljuslyckor av olika slag. 
 
 
 
 
Min mysisar! 
Vi fick slita oss ifrån markanden och fortsatte att upptäcka. Och tur var väll det. För då snubblade vi på ett parishjul.
 
 
 
 
Ja, på ett annat mysigt och utmyskat torg stod ett parishjul. Och det är ju klart att vi var tvugna att åka i det. Det var väll påväg upp som det slog mig och Clara att vi är höjdrädda...
 
 
 
 
Så det var en stund där vi båda var livrädda. Men en kunde inte vara rädd för länge. Utsikten var ju så himla vacker. 
 
 
 
 
Clara passar till Budapest himlen. 
 
 
 
 
Sen började det mörkna så vi tog ett sista varv runt när området och upptäckte små roliga grejer. Så som en neon skylt.
 
 
 
 
Och en trapp där alla coola människor hängde. Vi behövde dock sömn så vi stannade inte där så länge.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback