Min första vlogg?!?!?
Allmänt  ❤ 2018-10-27

 
 
Har jag fått Hybris?
 
Ja, kanske lite gran iallafall! Jag tänkte att det skulle vara kul att försöka dokumentera min dag genom video och nu har jag gjort det i form av en vlogg. Gå gärna in och ta en titt, men lovar inte att det inte är helt cringe-fritt! 
 
Just nu vet jag inte om det här är något som jag kommer fortsätter med, tiden kommer väl avslöja det. Men hoppas ni tyckte här var lite roligt iallafall. Jag tyckte det var superkul att filma allt och redigera ihop.

Det står en spelman på taket
Allmänt  ❤ 2018-10-23

 
Bara massa Säffle i ett dygn
 
 
 
 
 
 
 
 

"En höstbukett tack"
Allmänt  ❤ 2018-10-18

 

Haft en dålig dag eller gjort något jobbigt? 

Gå till närmsta blomsteraffär och be om en höstbukett!

 
 
Då kanske ni tänker: “Men Karin hur ska en ha råd med det om en är student eller jobbar deltid?”. Hmm... Ja, bra fråga! Svaret är väl att en antagligen inte har råd med det, men en köper det ändå. 
 
 
Jag har verkligen inte råd med det här egentligen. Men jag hade varit på ett viktigt ärende som jag varit nervös över hela veckan. Och aså jag älskar att unna sig. Jag kanske unnar mig lite väl mycket ibland.  
 
 
Men en höstbukett för 150kr är något så enkelt och härligt. Och får en verkligen på ett bra och härligt humör. 
 

Dansmåndag
Allmänt  ❤ 2018-10-15

 
Måndag betyder dans på House of shapes. Tradition är att jag åker några timmar tidigare och hänger hos Elin innan vi går tillsammans. Så runt 15:00 lämnade jag mitt bombnedslag till ett rum och åkte in till stan.  
 
 
Och aså vilket drömväder det är ute. Solen skiner och löven har ändrat färg. Jag tycker det är vackert men jag ser inte fram emot när regnet och slasket kommer.  
 
 
Lika vacker kände inte jag mig i alla fall med fett hår och tröjan jag brukar sova i. 
 
 
Hänger hos Elin tills det blev mörkt ute och det var vår cue att börja vandra. På house of shapes så dansar vi Streetfunk. Jag hade aldrig hört talas om det tidigare men det är en väldigt rolig dansstil. Den är svår att bemästra. Jag har fortfarande svårt för det. 
 
 
Det är i alla fall väldigt kul och skönt att få svettas lite. Kan inte säga att det lika kul att åka pendeln hem, svettig och trött.  

När jag får lön
Allmänt  ❤ 2018-10-12

Så i September spenderade jag alldeles för mycket pengar. Där av varför jag inte får köpa något hela den här månaden. Inte för att jag skulle kunna köpa något även om jag ville. 
Och eftersom jag inte kan spendera pengar så är det såklart det enda jag tänker på. "Åh nu börjar det bli lite kallt så jag måste ju köpa en ny höstjacka!".
 
 
Så jag loggade in på ASOS och la till alla som jag tyckte om i varukorgen och grät sen. För kolla liksom på den!!!
 
 
Eller den här!?!?!
 
 
I WANT THEM ALL!!!
 
 
"Åh jag måste ju ha nya skor att ha till jobbet!"
"Men Karin vad hände med dom jättedyra skorna som du köpte för en månad sen?"
I love them 2 much, OK!?!?!
 
 
Så ja... Jag behöver faktiskt skor. För nu jobbar jag i skor som jag haft på mig varje dag i 1 år. Och dom är inte fina längre. Det är liksom hål vid tån. Men dom får väl funka ett tag. Tills jag har råd att köpa nya iallafall.
 
 
Typ dom här skulle jag kunna tänka mig att jobba i. 
 
 
 
Ok för att jag är ett barn så har jag ju tittat på lite barsnliga grejer....
 
 
Den här Astid Lindgren postern är allt och jag vill ha den nu. Jag har ingen stans att hänga den, men jag behööööver den!!!!!
 
 
And this pretty, hittade den när jag målade lite mumin karaktärer. Lite osäker på vad det är, om det är en bok bok eller en bildbok typ. Men jag skulle älska att äga den här och bara blädra i den.
Så nu vet ni varför jag har ekonomiska problem!
 

Vapianisti
Allmänt  ❤ 2018-10-10

 

I augusti var jag för första gången arbetslös. Och det var så skönt. Eller ja, när jag förnekade att jag var arbetslös var det så skönt. Jag låg bara i sängen och chilla, gjorde vad jag ville. Elin fick tillslut tvinga mig att skriva in mig på arbetsförmedlingen bara för att jag skulle komma igång. Jag var så trött och oinspirerad så Elin fick sitta bredvid mig när jag uppdaterade mitt CV. Det var första när jag var helt inskriven på arbetsförmedlingen och var tvungen att gå på möte där som jag tog det på allvar. Jag sökte var enda jobb som kunde passa mig och skrev minst 20 olika personliga brev. Jag ville verkligen inte vara kvar på arbetsförmedlingen för länge för jag tyckte att det kändes helt jävla hemskt. Som om, om jag inte får jobb direkt kommer jag bli kvar där för alltid.  

 

Jag blev som tur var kallad till 2 intervjuer, båda för Vapiano. 4 timmar efter min 2:a intervju fick jag samtalet om att jag fått jobbet. Och så började perioden innan jag började jobba, när jag var i förnekelse om att jag skulle börja jobba och älskade livet. Och visst är det kul att jobba på Vapiano, men det är också en utmaning. Jag kan tycka om utmaningar, men jag vill också klara av utmaningarna direkt och bli bäst. Och jag kan inte säga i dagsläget att jag är den bästa pastakocken på Vapiano (Jag har bara jobbat 3 veckor, det hade varit konstigt om jag var). Så jag tränar ju varje dag på att bli bättre och bättre. Och vissa dagar, precis som i livet, känns det bättre och andra sämre. Vissa dagar verkar varenda gäst klaga och andra så har jag allt under kontroll.  

 

Något som måste sägas är ju att jag ändå saknar att gå i skola. Jag saknar att få utlopp för min kreativa sida. Och jag saknar att träffa mina bästa vänner varje dag. Det såklart början på något nytt och det är inte konstigt att bli nostalgisk och sakna hur det var förr. Men från och med idag ska jag försöka att bara blicka framåt och göra det bästa jag kan!


7:e Oktober
Allmänt  ❤ 2018-10-07

 
day in the life of lata Karin. Så idag är jag ledig och bara chillar. Men av någon anledning så har jag tagit massa kort idag så jag tänkte att jag kunde göra ett blogginlägg om vad jag gör den mesta tiden av mitt liv. Igår var jag hos Elin och Emelie och snodde lite ritgrejer så jag har målat lite idag. Och aså jag vet att jag inte är särskilt duktig men jag tycker om att bara rita. Osäker på varför jag började måla Alice i underlandet, det bara blev så. 
 
 
Medans jag tittade på dom senaste avsnitten av Big mouth så åt jag lite rester. Som är halloumi och bulgur med lite starksås och spenat.  
 
 
Och det var väl typ allt... Jag ligger mest i sängen och kollar på youtube klipp.  
 

Septembermånad
Allmänt  ❤ 2018-10-03

Bästa med September
 
 
Bästa är ju helt klart att jag kunnat umgås mer med Clara. Det blir ju så lätt när en bor i samma stad, det går att bestämma mer spontant och inte planera in flera månader i förväg. 
 
Sämsta med September
 
 
Att jag har spenderat massa pengar som jag inte har. Aså det är ju ett så litet problem och det har såklart hänt massa mer skit under månaden. Men min ekonomi har varit något som hela tiden varit i mina baktankar och legat över mig som ett svart mål. Och trots det har jag shoppat som en galning. När ska någon anämla mig till Lyxfällan? För jag har ett problem!
 
Det jag är stolast över
 
 
Jag har tänkt skriva om det här men inte vågat än. Jag har iallafall gått och blivit med jobb. Vapianist in tranning. Jag är stolt över att jag lyckades få jobbet och att jag utmanat mig själv genom att ta jobbet. Det är ett ganska krävade jobb, mycket en ska komma ihåg och väldigt stressigt. Men jag gör det och lär mig mer för varje dag. Men jag kommer nog skriva mer om det här i ett annat inlägg. 
 
Något som gjorde mig glad
 
 
När jag la upp den här bilden på instagram och fick massa fin respons. Ni är för underbara!!!
 
Något som gjort mig ledsen
 
 
För mycket för att ens skriva ner.
 
Favorit September-outfit
 
 
En varmare tröja för att det börjar bli kallt, men också jeansjackan för att en inte helt släppt sommaren än.
 
Bästa inköpet
 
 
Som tidigare nämnt har jag köpt för mycket den här månaden, men jag fick ett jobb när jag hade på mig den här tröjan. Och jag älskar den. Så det blev ett lätt val.