Hejdå 2017
Allmänt  ❤ 2017-12-28

Ännu ett år har gått. Och det har hänt så otroligt mycket på det här året. En skulle kunna säga att 2017 har varit ett år av hejdå och hej. Ett år av det gamla och det nya. Och definitivt ett år av massa skratt och gråt.  Jag tänkte ta med er på en tillbacka blick på det här året, månad för månad!
 
Januari
 
 
 
 
 
Året började starkt med skridskodate med Johanna. Och bara allmänt umgås med Johanna i Karlstad, sen en dag kom första dippen. Min första p-bot. Jag hade slarvat när jag skulle parkera och då fick jag stå mitt kast. Sen köpte jag biljetter till Hamilton och Clara kom hem från Indien, vilket vägde tyngre än en dum liten p-bot.  
 
 
 
Februari
 
 
 
 
 
I februari njöt jag av att mina älsklingar var hemma och bara spenderade massa tid med dom. Och så var det första studentfesten på Nöjes, då jag lyckades stuka foten efter jag varit där i 20 minuter. Trots det stannade jag tills dom stängde och åkte först då till akuten. Clara och jag var på akuten 2:00 och när dom såg att det inte var något större fel så skrev dom ut tabletter. Och nästa dag åkte jag, Clara och Johanna till Stockholm. Jag vill säga att jag att jag bara kommer ihåg dom fina stunderna som att vi såg Book of mormon, åt på Jamie's italian och njöt av varandras sällskap. Men ärligt så är det faktumet att jag inte kunde få på en sko på foten, att det var blött och kallt och att jag inte kan gå på kryckor ett mycket starkare minne.  
 
 
 
Mars
 
 
 
 
 
I mars började kännas som om slutet av gymnasiet var nära. Jag var på jobbintervjuer, fotade Moas studentföreställning, repade på klassen slutproduktion och fick studentmössan.  Det var en månad fylld av framtidstankar och ångest över vart en skulle hamna. Tur då att en kunde göra roliga grejer med kompisar. Ibland bara finnas där för dom när dom behövde en.   
 
 
 
April
 
 
 
 
Första och sista föreställningen av Star people. Samma dag som premiären av Star people så fyllde jag 19 år. Johanna och Clara överraskade mig med presenter och tårta i form av en budapestlängd. Passande för två veckor senare var vi i Budapest. Den bästa resan jag någonsin har gjort. Vist fanns det stunder då jag var arg och ville hem, men att få göra den här resan med dom som jag älskar mest i denna värld någon månad innan vi tog studenten tillsamman var helt fantastiskt. Och ett stort plus att staden är så galet vacker!   
 
 
 
Maj
 
 
 
 
Under hela maj månad så var det poängjakt för 3:orna på min skola. Så jag gjorde massa konstiga grejer som jag är stolt över men inte tillräckligt så att jag kommer skriva allt här. En grej som jag kan skriva är att jag och Clara tältade på skolans område en hel natt, i ett en-mana tält... Det hade varit hemskt om det hade varit någon annan än Clara. Det var under den här månaden som jag började göra audition för folkhögskolor. Det var under denna månaden som jag för första gången besökte Marieborg, skolan där jag nu går på! 
 
 
 
Juni
 
 
 
 
 
 
 
Nu var det dags att säga hejdå till något som varit det centrala i mitt liv i 3 år, gymnasiet. Dags att säga hejdå till lärarna, salarna och såklart klassen. Trots det var studenten en helt otrolig dag! Att gå upp tidigt och ha champagnefrukost med klassen, dela ut klassens tallrikar, ha en sista träff med mentorerna och sen springa ut och åka flack tillsammans. Det var en vacker dag, men hemsk kväll. För när vi lämnat studentfesten så slog det mig att den här delen av mitt liv nu var över. Och jag skulle nog säga jag har en släng av separationsångest. Det var inte det bästa avslutet på en så fin dag. Så var en tvungen att gå vidare med livet. Alla i klassen började gå olika håll. Jag började jobba i hemtjänsten och passade hus i Borgvik. Och i det huset bodde Sigvard, den finaste katten jag någonsin träffat.    
 
 
 
Juli
 
 
 
 
Jobbade på som en galning. Det roliga jag gjorde i början av månaden var att sola och mysa med Sigvard. När jag började tröttna på det så var det äntligen dags för Säffle Pride, vi passade Elsa och så i slutet av månaden tog jag en vecka ledigt och hängde i Stockholm med Elin, Johanna och Clara. Vi chillade och badade på Tanto. Jag och Johanna var på Allsång på skansen. När Clara kom hem så firade vi hennes födelsedag!   
 
 
 
Augusti
 
 
 
 
 
 
 
I Augusti var det 4:a år sen jag skaffade min blogg.... 4 år, kan ni fatta?!?!?!? Sjukt! I alla fall, så gjorde jag mina sista skift på hemtjänsten. Jag fick börja säga hejdå till nära och kära innan jag flyttade till Norrköping. Och den 16:e augusti så åkte jag och mamma med en bil fylld av mina grejer till Norrköping och mitt nya boende. Sen när allt var klart och mamma åkte hem satt jag och grät på mitt nya rum i någon timme innan jag vågade mig upp till mina nya rumskamrater. Så började jag skolan. Försökte lära känna alla i klassen och hitta på roliga grejer med dom. Mitt i det här så flyttade Johanna till Frankrike. Och jag började så fort jag tänkte på mamma.  
 
 
 
September
 
 
 
 
 
 

I september hade parvillan sin första brunch. En brunch som nu blivit en tradition hemma hos ossTack Anna för att du kom med det som idé. Helgen efter det åkte jag till Stockholm och gjorde något jag aldrig kunde drömma om. Jag var med som statist i full patte. Jag fick vara med och göra massa konstiga underbara grejer. Typ som att se Tiffany live spexa runt på en bar-bänk med Sill smoothies. Och ja, det var äkta sill smoothies. Hur vet jag? Jag lyckades få en på min arm. Det var en grym upplevelse och det har varit så roligt att få se resultatet nu i december. 

I och med att det fortfarande var tidigt i utbildning så var jag fortfarande mamsjuk och kunde längta hem. Tack och lov så kom min räddning i form av Clara och mamma. Clara kom först och hälsade på mig i Norrköping. Och jag fick ha henne där i en hel helg. Ett sätt att kunna säga hejdå innan hon skulle fara iväg i oktober. Sen under vecka kom mamma och skämde bort mig med massa mat och kvalitetstid. Det var någon gång efter det som jag slutade gråta när jag tänkte på mamma. 

 
 
 
Oktober
 
 
 
 
Clara åkte iväg. Japp. Det var inte det roligaste. Det var extremt jobbigt att inse. Att hon var i en helt annan kontinent. Och att Johanna också då var i ett annat land blev ju ännu jobbigare. Dom som jag anser står mig närmast var nu som längst bort ifrån mig. För att försöka glömma bort det hela försökte jag hitta på så mycket roligt som möjligt hemma i Norrköping. Umgås med mina vänner där. Och det var nog vi den här tiden som jag verkligen kom närmare dom! Men sen börjar en ju längta lite till Värmland igen och då var det ju tur att höstlovet kom. Så en kunde få komma hem och träffa t.ex. farmor och farfar. 
 
 
 
November
 
 
 
 
 
November började mitt i höstlovet, när jag fortfarande hade massa roliga grejer framför mig. Jag skulle bland annat se Annie på SäffleOperan, träffa Alvina, fika med Alice och mycket mer. Sen kom jag hem till Norrköping på lördagen och på söndagen åkte jag, Tuva och Therese till Kolmården. Jag har inte varit där på så länge så det var så kul. Och så jobbar ju två av våra klasskamrater där så det var extra kul att få hälsa på dom på deras jobb. Sen nästa dag drog skolan igång som vanligt. Och vi gjorde massa bra och roliga grejer där. Men vi hade ju såklart superkul utanför skolan också. T.ex. så hade vi Halloweenfest. Jag klädde ut mig till Darla från Hitta Nemo. Definitionen av devil's child om ni frågar mig.  
 
 
 
December
 
 
 
 
 
Och så kommer vi till månaden som vi befinner oss i nu. I den här månaden har det hänt som otroligt mycket. Parvillan blev med gran, jag var med i skolans Luciatåg, jag var konferencier för skolans julkabaret med Gillis och Anna, jag var med i skolans uppsättning av Karl-Bertil, fixade julklappar, firade att Anna och Fanny fyllde år osv. Sen när terminen var slut var det dags att säga hejdå till Anna. Hon hade nämligen bestämt sig för att sluta kursen och till våren ska hon börja på Skara skolscen. Det är ju svincoolt, men det var svårt att säga hejdå. Hon har varit en underbar rumskamrat och vän. Vi har hittat på så mycket roligt tillsammans. Så det var ett väldigt svårt hejdå, men jag önskar henne all lycka och vi kommer ju se varandra under 2018! Någon som jag fick säga hej till var ju Johanna som äntligen kom hem. Så nu är en halva av mitt hjärta hemma och den andra kommer ju första helgen i februari. Vilket tyder på att 2018 kommer bli ett bra år!   
 
 
 
 
 2017 som ni märker har varit ett år fullt av uppgångar och nergångar. Men jag skulle inte ändra någonting. Visst att jag har sagt hejdå till så många, men jag har också fått sagt hej till helt underbara människor. Dom fantastiska människorna jag bor med. Alla grymma klasskamrater och alla i pedagog och regi. Visst jag kommer behöva säga hejdå till dom med i 2018. Men jag har ju märkt nu att dom som en vill ha kvar i sitt liv, dom finns alltid kvar.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frasse mannen
Allmänt  ❤ 2017-12-23

 
 
 
Nu har jag varit hemma i 2 dagar och allt är som det brukar. Förrutom en liten sak, eller ja en liten hund får en ju säga. Nu under jul fram till det nya året ska vi få passa Frasse. Förrutom att han älskar att väcka mig under natten så går det väldigt bra!

Hem till jul
Allmänt  ❤ 2017-12-20

Bildresultat för värmlandslän
 
 
 
När det här kommer ut så sitter jag på tåget på väg hem till Säffle. Resväskan är full av julklappar och jag är så redo att få komma hem igen. I Säffle väntar Elin och Emelie som redan kom igår. Det kommer vara fullpackat fram till jul med olika former av firanden. Nu vill jag vara framme!!!! 

Livets babes, Anna och Fanny
Allmänt  ❤ 2017-12-17

 
Den 17:e december och 24:e fyller Fanny och Anna år. Det firades i fredags så jag tänkte dela med mig av lite bilder från kalaset (många som jag har snott från Lisa) och av talet jag höll till födelsedagsbarnen. 
 
 
Anna och Fanny!
Jag skulle vilja säga att jag känner er ganska bra. Fanny vi har spenderat många timmar bara pratat med varandra och gråtit lite. Anna, vi har tränat tillsammans. Nej men vi har hittat på mycket roligt tillsammans.
 
 
Kanske för att du så himla bra på att hitta på och planera saker. Jag kommer ihåg den första månaden när du fixade kafferep hemma i parvillan. Du skapade parvillans brunch. Du är också väldigt driven. Du skulle försöka lära mig att dricka kaffe. (Gick inte så bra med det du). Du får trösta dig i att du är så bra på massa annat. Du har en naturbegåvning när det gäller teatern, du är jävel på att rappa (eller komma ihåg texter) du är riktigt jädra smart också. Du skulle ju liksom kunnat plugga till läkare. Men du får leva med att det är en sak Du aldrig kommer bli bäst på. Östgötskadialeket duuuööö.
 
 
Anna, Du är klassen boss (som gillis brukar säga). Du kommer vara så saknad. Vem ska nu styra upp i den här klassen? Iallafall, vart du än hamnar kommer du skinna! Tack Anna.
 
 
Nu till någon som faktiskt bemästrar dialekten, fantastiska Fanny. Första gången vi umgicks var på en brygga på näkna. Det filosoferades brett om världen. Och det var i efterhand när du bekände att du knappt fattat något som jag visste att vi skulle bli bra vänner. Det är väldigt enkelt att älska dig. Du har det härligaste leendet (och samtidigt kan du se helt död ut ibland), skönaste skrattet, du vill alla gott och delar gärna med dig om dig själv t.ex. Att du är lebb, älskar ordet fitta och älskar fucking Åmål. Känns lite som om dom tre hörde ihop liksom. Du är grym på att lyssna på folks problem, jag borde veta jag överöser dig med mina. Fanny du är klassens glädje. En blir glad när en ser dig komma in i ett rum. När en hör dig skratta så vill en skratta med dig.

Husmor för en dag
Allmänt  ❤ 2017-12-15

Jag vaknade och bara insåg att idag ska jag vara produktiv. Så jag damsög hela huset och när jag var klar med det fixade jag med paket. Resten av dagen har har jag bara bakat massa. Jag gjorde hallongrottor (som blev typ kakor med lite sylt inne i kakan), fröknäckebröd och allra sist schackrutor. Jag hade inte aningen om att det var så svårt att göra schackrutor så det var tur att Lisa råkade vara på plats så hon kunde hjälpa mig. 
 
 
 
 
 

Nu nalkas Lucia
Allmänt  ❤ 2017-12-13

13/12-Lucia 

Jag slutade bry mig om Lucia och luciatåg ungefär när jag började 7:an. Tidigare hade det alltid varit tvång på att vara med i tåget. Och jag blev aldrig lucia så det tyckte jag var tråkigt. Så när det inte längre var tvång var det roligare att sitta i publiken. Sen under gymnasietiden missade jag vart enda luciatillfälle. En gång för att vi hade lektion vi var tvungna att gå på, en gång var jag sjuk och en gång orkade jag bara inte åka till skolan så tidigt. 

Nu när jag började Marieborg så började det en kör för oss som ville. Och i kören bestämde vi oss för att göra skolans luciatåg. Jag har med det förstått att jag tycker om lucia väldigt mycket. Det är en mysig tradition! Och jag är väldigt glad över att jag var med i Luciatåget, trots att jag inte var Lucia. 

 

 
 
 

Santa baby
Allmänt  ❤ 2017-12-11

 I år så vet jag redan i förväg vad jag ska få i julklapp. Min mamma och pappa har lagt ihop pengar så att jag och Elin ska kunna åka till London. Superbra julklapp, förväntar mig ju då inget annat. Jag har ändå gjort en liten önskelista, för det tycker jag är kul! SÅ här kommer den.
 
I och med min flytt så saknas det lite köksverktyg för mig. T.ex. Elvisp och stavmixer är något som jag drömmer efter!
När jag flyttar vidare nästa år så skulle det passa bra med lite eget porslin. 
 
 
Något som jag saknar nu och kommer behöva är en helkropps spegel. Nu hoppas jag att jag ser någorlunda normal ut när jag lämnar huset. 
 
 
Snygga kläder är alltid bra att ha. Jag tycker att min garderob just nu börjar bli lite tråkig.
 
 
Någon bra bok eller lite poesi skulle sitta bra också!

En munk i granen
Allmänt  ❤ 2017-12-09

 
 
 
 
 

Jul i huset
Allmänt  ❤ 2017-12-03

 
Nu jävlar är det jul!!!! Det är som att nu när jag inte bor hemma hos mamma så inser jag att jag älskar julen. När det inte finns en mamma som sätter upp julgardiner så vill jag göra det istället. Mina Roomies har varit väldigt emot att jul pynta tidigt, jag ville börja jul pynta den 20:e November. Så vi bestämde att första advent är det dags att få fram allt. Men först var det dags för månadens brunch.
 
 
Direkt efter brunchen så stack jag och Anna iväg till Bauhaus för att inskaffa en gran. Det visar sig att Bauhaus har bra billiga granar. Liksom 149kr för en gran på 2 meter. 
 
 
20 minuters promenad satt perfekt efter brunchen. 
 
 
Passar perfekt i cirkustältet (vårt vardagsrum). Det luktar numera gran i hela huset. SÅÅÅ värt!!!
 
 
I köket har jag satt upp julgardiner från Erikshjälpen och en adventsljusstake också den från Erikshjälpen. Bra tips om du vill ha billiga bra julsaker. Advetnsljusstaken kostade bara 25kr. I halen har jag satt upp ljusslingor i form av granar.
Nu jävlar är huset fyllt av jul. Och jag lever! 

Multikonstnär
Allmänt  ❤ 2017-12-01

 
Tuomo Haapala beskrivs som en "multikonstnär". I alla fall så tycker min teaterlärare om honom och såg till att vi i klassen fick biljetter till hans föreställning "vi släcker mörkret" i Linköping. Så vi åkte ett gäng lite tidigare för att fika i Linkan lite innan det var dags för föreställningen. Jag hade dock blivit lite illa mående på pendeln så jag kunde inte äta något, hade inte heller pengar för det egentligen. 
 
 
Föreställningen går inte att beskriva. Det var lite som om att kliva in i någons huvud och se massa olika tankar spelas upp framför en. Sen var det mycket som inte var så genomtänkt, hade varit bra att skala tillbaka på alla meningar med scenen och höjt wow-faktorn. 
 
 
Efter föreställningen var det så skönt att kunna få åka med Gillis i hans bil tillbaka till Norrköping.