11 år
Allmänt  ❤ 2017-10-29

 
 

Förlåt! Det var länge sen jag var och hälsade på dig. Det har helt ärligt känns lite läskigt förut, för verkligt om jag står där. Men nu när jag har flyttat så saknar en det som förr var nära en.  

Du dog för 11 år sen, men det var först idag som jag besökte din grav ensam. 


Månsten
Allmänt  ❤ 2017-10-25

 
 
 
 
 
 
Lite bilder från min helg i Stockholm med mamma och Elin när vi målade om Elin och Emelies sovrum! 

Min Mardröm
Allmänt  ❤ 2017-10-20

När jag gick 2:an och 3:an av gymnasiet hade jag återkommande mardrömmar om att någon skulle börja skjuta på skolan. Jag kunde vakna i panik men sen lugna ner mig med att det aldrig skulle hända på SÄG. Den finaste skolan där alla blir accepterade.  

Igår så skrev någon på internet att hen skulle ta med sig en AA-12 till skolan och skjuta. Jag går inte längre på skolan men mitt hjärta stannade. Alla mina vänner och gamla lärare som fortfarande finns på skolan k upp i mitt huvud. Paniken som jag brukade känna när jag vaknade av mardrömmen spreds i mig. När jag fortsatte leta efter information så mötts jag av en ganska avslappnad stämning. Elever som skämtade om det hela.  

Jag förstår att när en är i en sån bisarr situation så vill en bara lätta på stämningen. Men för någon som står utanför så kan det kännas hemskt. För det här något som ska tas på största allvar, även om en kan tänka att det bara är någon som skämtat på internet. För du vet aldrig och liknande situationer har hänt förut. Även om en tror att en går på den finaste skolan på hela jorden så kan det fortfarande hända.  

Om nu den här personen som skrivit det här "bara skämtade" så är ju personen fortfarande sjuk i huvudet. Hen borde förstå att det hen skriver kan skrämma så många. Hade jag fortfarande gått på skolan skulle jag ha så svårt att åka tillbaka ditt. Även om en har blivit mobbad så är inte det en anledning till att hota andra människors liv. Alla på SÄG, ta hand om varandra! 


Inga planer
Allmänt  ❤ 2017-10-18

 
Inga planer. Det var lördag och jag hade inga planer. Det var lite jobbigt i mig, jag försökte skriva en att göra lista. Jag hann bara till min första punkt "dansa i svarta" innan Tuva ringde.  
 
 
Hon hade fått fribiljetter till en impro-föreställning som skulle vara den kvällen. Så jag dansade klart i svarta och gick hem och gjorde mig iordning. Det var så länge sen jag sminkade mig så då mådde jag! 
 
 
Klockan hade blivit ganska mycket när jag gjort mig klar så då var det bara att åka in till centrum. Det var teaterimpuls som hade föreställning. De var bra, men saknar Dramaverket lite! 
 
 
När det var klart så åt vi pizza och åkte sen till Fingerborg och spelade spel. Så från att inte ha några planer till ett fullspäckat schema. 
 
 

Katter och plugg
Allmänt  ❤ 2017-10-14

 
Anna fick en snilleblixt (som hon ofta får) i onsdags. Hon kom på att det skulle vara mysigt att dra in till stan sätta sig på ett fik och plugga lite. Så jag, Anna, Sandra, Mitra och Angelica gick in till stan. 
 
 
Sandra bor i ett kollektiv inne i stan och skulle hämta lite papper där så vi alla följde med. Och Sandra och hennes vän Sandra har varsin katt Tjechov och Timjan. 
 
 
Kunde varit där hur länge som helst, lugnade mitt behov efter katt. Vi fick slita oss ifrån katterna för att gå till ett mysigt veganfik. 
 
 
Där satt vi i några timmar och läste manus, planerade teater i perspektiv osv...  

Te och kort
Allmänt  ❤ 2017-10-12

 
 

AFRIKA???
Allmänt  ❤ 2017-10-10

 

Starka, genomgoda och äventyrliga människor. 

Det är mina fördomar om människor som är volontärer utomlands. Och jag ska vara ärlig, det är inte alltid så jag har sätt på Clara. För en kan inte se någon som en pratar skit med som "genomgod", någon som en pratar om jobbiga grejer med som "stark" och någon som en tittar på "på spåret" med som "äventyrlig". 

Men imorgon tar hon flyget till Kenya för att vara där i en månad och sen åka till Zambia. Och ju mer jag tänker på det så är hon alla de här grejerna och mer. Hon är så stark för att hon har klarat av alla de här grejerna som vi pratat om när vi sovit över. Hon har alltid varit den som brytt sig mer om alla andra än om sig själv (och att prata skit borde vara en nsklig rättighet?). Och äventyrlig... Ja, hon gör ju den här resan!?!?! Något jag aldrig skulle göra.  

TIPS!!! Följ den här resan genom att läsa Clara och Klaras (hennes resekompanjon) blogg Afrikaturochretur 


8:30-20:30
Allmänt  ❤ 2017-10-07

 
 
Idag gjorde jag och några klasskompisar en himla cool grej. Vi var med som statister i en film om Moa Martinsson. Eller ah, dom ska göra en pilot av det så får vi se om det blir något. Vi stack i alla fall hemifrån 8:30 för att bege oss till Hallarna där vi skulle få kläder som passade till tidigt 1900-tal. Det var runt 200 statister på plats, så ni kan gissa om det blev kö. Sen lyckades vi av någon anledning att komma sist i kön till kostym och smink. Så när vi äntligen var framme så började kläderna ta slut (i alla fall Large) och tiden rann ut så vi 10 sista fick lite snabbt sot på fingrarna sen fick vi springa till inspelningsplats. Inspelningen utspelade sig runt arbetsmuseet, där det är väldigt väl bevarat och fint. Sen gick vi runt och filmade i ungefär 4 timmar. Efter det så satte vi oss på Världens bar och bara försökte få tillbaka energi och äta. Så satt vi där och prata tills jag sa att det var nog och dags att åka hem. Hemma 20:30, kroppen värker men livet är bra! 
 

I'm a 90's bitch
Allmänt  ❤ 2017-10-02

 
I fredags var det äntligen dags för 90-tals fest, vilket vi hade taggat för hela veckan. Synd var dock att jag och Fanny hade redan planerat att vi skulle på premiär för trollkarlen från oz samma kväll.  Så vi fick gå igenom Linköping kläda som Sport Spice och baby spice. 
 
 
Jag var såklart Baby spice! Jag är ju ändå yngst och så...  
 
 
Redo för att ta alla vi möter med storm. 
 
 
Fanny brukade jobba på Ung scen Öst så det var hon som lyckades fixa gratis biljetter till oss. Och jag är så glad att vi gick på trollkarlen från oz. Den var så bra och skådespelarna var helt otroliga. Dom hade valt att tolka pjäsen (vilken jag ibland tycker kan bli fel) och det blev så bra. TIPS TILL ALLA SOM HAR VÄGARNA FÖRBI LINKAN!!! 
 
 
Sen var det dock snabba steg mot tågcentralen för att ta pendeln till festen. Festen som var i full gång när vi kom. Det blev en mycket lyckad fest som tyvärr avslutades lite tråkigt för mig. 
 
 
Men det är ju tur att en har fina vänner/roomies som kan ta hand om en när en blir dålig.