Att flytta hemifrån
Allmänt  ❤ 2017-11-30

 

För ungefär 3 månader sen flyttade jag ifrån Värmland till Norrköping. Det var allra första gången någonsin som jag skulle flytta hemifrån. Nu skulle jag inte längre kunna förlita mig på att mamma diskade upp efter mig eller handlade mat åt mig. Nu skulle jag göra det själv. Och det som var värst med hela flytten, jag skulle vara 276 km ifrån mamma och pappa. Med det här i åtanke så förstår ni nog att min flytt var ganska känsloladdad. Jag grät i stort sätt hela dagen igenom och sen några dagar till. Det var nog tur att jag flyttade in i ett kollektiv med superfina människor annars hade jag varit ett vrak mycket längre. Dom tog emot mig med öppna armar och det hela blev en mycket lättare övergång 

 

Nu har jag bott här i 3 månader och jag trivs jättebra. Jag är väldigt bekväm med att bo i ett kollektiv, vilket jag inte trodde att jag skulle vara. Vi hittar på massa roliga grejer tillsammans (anledningen till varför jag glömmer uppdatera ibland), nu har vi t.e.x secret santa för oss i huset. Men det är klart att jag fortfarande kan ha hemlängtan. Jag kan fortfarande ringa mamma och gråta en liten skvätt, för en blir aldrig för gammal för att sakna mamsen 


Pastasallad
Allmänt  ❤ 2017-11-28

 
Dagen efter en vinkväll är det okej att inte göra något, i alla fall om du är mig. Så när både storhandlade och sen gjorde pastasallad överraskade jag alla (kanske mest mig själv).  
 
 
 
Det blev så in i bomben gott också så jag spenderade typ 20 minuter för att försöka dokumentera den. Egentligen var det bara gurka, majs, färdigsallad, ost, quorn bitar och pasta i. Så den är extremt lätt att laga till.  
 

Pizzakit kväll
Allmänt  ❤ 2017-11-15

 
 
 

Novembers brunch
Allmänt  ❤ 2017-11-13

 
Så var det dags för månadens brunch hos parvillan 
 
 
Aså jag har kommit fram till att jag bor i det bästa kollektivet någonsin. Alla går in och bidrar med något till brunchen. Även fast det bara är att duka och bidra med lite te (jag).  
 
 
 

Försenad Halloweenfest
Allmänt  ❤ 2017-11-12

 
För att alla skulle kunna vara med så bestämde vi oss för att ha halloweenfest något försenat. 
 
 
Jag älskar att klä ut mig så jag hade många olika planer på vad jag skulle klä ut mig till. Tills slut blev det fiskmördaren Darla från Hitta Nemo. För hon är läskigt på riktigt! Lite ledsen att jag inte klädde ut mig till henne när jag fortfarande hade tandställning.  
 
 
 
Alla var så bra och såg svin snygga ut.  
 
 
 
Det hände så mycket roligt på en och samma kväll:  dryckeslekarrap battle, dop etc. En episk kväll skulle en till och med kunna säga. 

En heldag på Kolmårdens djurpark
Allmänt  ❤ 2017-11-08

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fika och mina värmländska tjejer
Allmänt  ❤ 2017-11-05

 

Hur ska en sammanfatta min vecka hemma i Värmland? Fika, massa fika! Och berikande samtal. Jag har lyckats träffa alla som jag hade tänkt nu när jag varit hemma och mått så himla bra av att träffa dom. Varje gång jag kommit hem efter jag träffat någon så har det varit som om jag svävat på små moln. Det är som om jag aldrig vill avsluta samtalen. 

Typ sista dagen hemma pratade jag och Clara i telefon. När vi pratat klart så nämnde jag för mamma att jag verkligen känner mig 100 % äkta när jag pratar med Clara. Jag sa att jag älskar ju mina nya vänner i Norrköping, men det är något speciellt som händer i mig när jag pratar med mina värmländska tjejer. Då svarade hon att alla dom jag umgåtts med under veckan har varit med och format mig dom åren där jag hittat min egna personlighet. Så jag kommer ju alltid ha en speciell relation till dom.  

Och det är ju sant, det har jag. Och jag är så glad att dom finns där för mig om jag behöver prata. Samtidigt är jag ju så glad över att ha mina klasskamrater i Norrköping, och ser fram emot att träffa alla deras olika sidor. Och att dom ska få träffa på alla mina olika sidor. 

Så det har varit min vecka, berikande samtal och fika. Som det ska va antar jag! Nu är jag redo för skola igen. 


Bara fikar och pratar
Allmänt  ❤ 2017-11-04

 
 
 

Babe
Allmänt  ❤ 2017-11-03

 
Ett stort måste när en är i Värmland är ju att åka hem till pappa och mysa med katterna. Och nu fanns det ju kattungar hemma så all min tid gick åt att bara mysa med dom. 
 
 
Blir så himla sad av att jag inte kan ta med mig dom till Norrköping. Jag har velat haft en katt någon gång, men just nu passar det inte. Men hur mysigt hade det inte varit att vakna till min babe? 

We got (tickets 2) Annie
Allmänt  ❤ 2017-11-01

 
Min go to film när jag är sjuk är Annie (1982). Jag älskar allt med Annie, musiken, karaktärerna, danserna, miljöerna. Ja ALLT!!!! Så när jag fick reda på att ffleOperan skulle sätta upp just Annie så dog jag av glädje. Att fler av mina barn på scenverkstan skulle vara med gjorde ju allt tusen gånger bättre. Jag viste att jag var tvungen att gå på den. 
 
 
I lördags så satt jag äntligen i publiken och jag blev inte besviken. Kören har aldrig låtit så bra förut som dom gör nu. SäffleOperan växte så mycket i mina ögon den kvällen, och då har jag redan jätte mycket respekt och kärlek för SäffleOperan. En stor eloge till er alla som har arbetat fram den här underbara föreställningen.