Kattunge, kattunge, KATTUNGE!!!
Allmänt  ❤ 2018-06-29

 
 
 
 
 

Anna Svärd
Allmänt  ❤ 2018-06-28

 
Tidigt igår morse tog jag tåget från Norrköping till Säffle. Taggad på att få komma hem men också för att just den dagen skulle jag och mamma åka till Berättarladan där Västanå Teater sätter upp Anna Svärd.  
 
 
Berättarladan är min favorit plats på hela jorden. Det är något magiskt över den. Det här blev det 4:e året jag och mamma var på Berättarladan och jag tröttnar aldrig. Jag älskar varje år att gå igenom deras kostymmuseum (jag är kär i Nils Holgersson tröjan).  
 
 
Hur kan en inte älska det här???? 
 
 
Anna Svärd är tredje delen av Selma Lagerlöfs trilogi om Löwensköldska ringen. Jag och mamma har sätt de andra 2 och jag var så orolig att jag inte skulle hinna se Anna Svärd i och med att jag bor i Norrköping nu i Sommar. Men mamma lyckades hitta biljetter exakt den dagen jag skulle komma till Säffle. De andra kvällarna var det i stort sätt fullsatt. 
 
 
Foajen har de satt upp porträtt av alla i den Löwensköldska släkten (alltså de som har spelat den Löwensköldska släkten tidigare år). Tyckte det var himla fint. 
 
 
En dag vill jag stå på den där scenen alltså! 
 
 
Två mycket nöjda besökare. Pjäsen var fantastisk (förväntade mig dock inget mindre). Det var grymma skådespelare och dansare, de lyckas år efter år att fängsla en och dra in en i deras värld. 
 
 
Bäst med hela besöket var ändå att få vara där med mammis 

Frukost vid 13
Allmänt  ❤ 2018-06-25

 
Frukost vid 13. Det är väl så dagen efter Midsommarfirande.  
 
 
Men det blev i alla fall frukost (rester från gårdagen) ute i solen. Och alla mådde faktiskt bra, ja förutom att jag var förkyld (Stil am). 
 
 
Efter frukosten och rundvandring i Rogslösa så åkte vi in till Vadstena centrum för att se slottet. Det var dock inte så mycket att titta på. Vi vandrade vidare mot shopping gatorna. Åt glass och strosade runt. När vi gjorde det hittade vi den här second hand affären.  
 
 
De fanns massa fina saker där samlat på kanske 10 kvadratmeter. Jag hittade den här hatten och den bara skrek Madicken. Jag var ju tvungen att köpa den.  
 
 
Innan vi tog pendeln mot Norrköping fortsatte vi vår promenad genom Vadstena. Och aså grymt fin stad!!!! 
 
 
Med mig kom aså hatten och hattväskan jag köpte. 
 
 
Jag är helt kär i den!!!!!!!  
 

Midsommar
Allmänt  ❤ 2018-06-23

 
Midsommar, dagen då jag antigen ligger på soffan med mamma och äter jordgubbar eller åker med pappa runt på offentliga midsommarfirande och tittar. Men inte i år! I år så blev jag bjuden hem till Fanny för att fira Midsommar där och hur skulle jag kunna säga nej? 
 
 
Vi blev en lagom stor trupp bestående av Marieborgare och Fannys äldre vänner. Och trots att vädret var grått så kämpade vi på och satt ute och åt.  
 
 
 
Midsommarmat <3 
 
 
Efter maten så körde vi lite lekar, som en tydligen ska på midsommar. Det blev pennan i flaskan, potatis på sked och kubb. Och aså jag suger på kubb. Prickade inte en enda... Så det var inte en jättestor överraskning när mitt lag inte vann. Vann gjorde Fannys lag, men hon var så fin med regnbågen som bakgrund så det var helt okej.  
 
 
Efter det gick vi in och körde lite mer inomhusvänliga lekar.  
 
 
Pratade och skrattade in i småtimmarna.  
 
 
Runt 3 så hade några droppat av och vi var nu en lite mindre grupp. Då bestämmer jag att vi ska bada. Så Therese som var nykter fick köra oss till en badstrand. 
 
 
Om jag var förkyld innan så var jag absolut det efter den badstunden. Vättern blir liksom aldrig varm tydligen. Men det var helt klart värt det. Det kändes som en naturlig del av firandet! 
 
 
 
Tack så mycket ni underbara för en superfin kväll!

Ensam hemma
Allmänt  ❤ 2018-06-21

Klockan är 02:13. Jag har vaknat. Först förstår jag inte varför och sen känner jag att det gör ont i halsen. Huvudet börjar värka. Det går inte att sova. Det var så länge sen jag var förkyld så jag vet inte vad jag gör eller vart jag ska ta vägen.  

Det är första gången jag är sjuk och bor ensam. Det är ändå den dåliga sidan av att bo ensam, att ingen tycker synd om en. Eller nu måste en ju själv söka sympati om en behöver det. Hos mamma eller kollektivet så märkte andra att en var sjuk. Kunde erbjuda sig att köpa glass eller annat viktigt. Nu får en gå ensam i regnet (det duggade) till apoteket. Det är väl en del i att bli vuxen och så men när jag är sjuk så blir jag (som många andra) till ett barn. Jag vill ha en klapp på huvudet och "stackars dig".  

 

 
Tänker alltid på "Min granne Totoro" när jag är sjuk

 


Karins mål för sommaren
Allmänt  ❤ 2018-06-19

* Skaffa en snygg bränna
 
 
Det går lite sådär med det som ni kan se. Jag är lite som en vit krita i dagsläget.
 
* Få kontroll på ekonomin
 
 
Kan ju vara bra när en bor ensam och inte börjar jobba förrän i Juli...
 
* Läs minst 2 böcker
 
 
Jag har komit 4 sidor in på Förnuft och känsla...
 
* Åk till Stockholm och häng med babes
 
 
Jag har gått alldeles för länge utan lite tid med dessa, så det är typ prio 1 när jag är ledig i sommar. 
 
* Måla något en gång i veckan
 
 
Jag är ju inte duktig, men tränning ger färdighet eller vad en säger?
 
* Lära mig texten till gamla svenska låtar
 
 
"Kom ljuva krusmynta, kom hjärtans... höjd?"
 
* Bada på minst 3 olika ställen
 
 
Nästan klar med den punkten! Woop Woop!
 
* Bli yogamästare 
 
 
Namaste bitches 
 
* Blogga mer!

Limonada de frutas
Allmänt  ❤ 2018-06-16

 
Efter stipendiet så har jag varit galen och bara shoppat och shoppat. Jag har satt in pengarna på ett sparkonto nu men en borde ju göra något roligt med en liten del av pengarna eller hur? Jag tänkte iallafall dela med mig av det jag köpt och länka vart jag köpt det.
T-shirt, klicka här
 
 
 
 
Jag blev kär i den här tröjan när jag hittade den på ASOS och shortsen till så blev det en så himla bra sommar outfit.
Shorts, klicka här
 
 
För några veckor sen köpte jag en solros och den har stått i en jätteful kruka tills nu (vet någon hur en tar hand om en solros? för min håller på att dö...). 
Kruka, klicka här
 
 
Det fick bli en potatisskalare då jag är hemsk med en kniv. Ny antackningsbok då den gamla nu är full.
Anteckningsbok här
 
 
Sist men inte minst är min nya jumpsuit. Jag är helt kär i den, och känner mig sååååå snygg i den.
Jumpsuit, klicka här

Vem bor här?
Allmänt  ❤ 2018-06-13

 
Tiden på Marieborg är nu över men jag är inte riktigt klar med Norrköping. För jag ska i sommar bo och jobba i Norpan. Jag ska jobba på Kolmården i Bamsedräkten hela juli. Så för att kunna jobba där fick jag hyra en lägenhet inne i centrala Norrköping och aså jag är kär. 
 
 
Det är en jättemysig 1:a med högt i tak och höga fönster. Jag älskar att sängen står precis vid fönstret och jag älskar fönsterbläcket så mycket. Jag använder det just nu som ett skrivbord när jag skriver det här. 
 
 
Mina växttavlor har fått åka med så att trivs lite extra bra.  
 
 
Om en tittar åt andra hållet från sängen så har en toan som utsikt. Och ni förstår inte hur mycket jag njuter av att kunna gå runt naken i den här lägenheten. Kunna gå upp mitt i natten och gå på toan utan att sätta på sig tröja (jag kunde ju göra det på internaten också men jag var inte så sugen på att mina roomies skulle se mig).  
 
 
Mer visar jag inte, jag vill ju såklart att ni kommer hitt irl och ser den och myser med mig! 

Kära Marieborg
Allmänt  ❤ 2018-06-10

 
Kära Marieborg det är nu dags för att säga adjö! Du har på ett år gett mig så mycket och jag vill bara passa på nu att säga tack. 
 
 
Tack för all kunskap som jag tar med mig från dig.
 
 
Tack för #Slimmad//Slajsad:)softad_störd/:D (Helt klart den bästa pjäsen jag spelat i).
 
 
Tack för sena kvällar.
 
 
Tack för alla överaskningar.
 
 
Tack för alla gånger då jag kunnat boka svarta salen.
 
 
Tack för allt bus
 
 
Tack för sammarbetet med filmskaparlinjen och tack för förkylningen som satt i 2 veckor.
 
 
Tack för allt fika.
 
 
Tack för alla ställen vi fått besöka och alla pjäser vi har fått se.
 
 
Tack för alla fester.
 
 
Tack för alla underbara bilder.
 
 
Tack för alla hejdån (jag har inte tyckt om dom, men jag har växt av dom)
 
 
Tack för dom här och tack för att jag fick gråta, skratta och svettas med dom. 
Tack kära Marieborg, vi ses nog någon dag!
 

Ur Torsten Nilssons minnesfond
Allmänt  ❤ 2018-06-08

 
Karin Hultebring Wärmlund fick ta emot ett stipendium.  
 
 
Förra veckan ringde min mamma och berättade att jag hade fått det stipendium som jag sökt och skulle få ta emot den på nationaldagen i Säffle. Så det var ju bara att ta en liten väska och åka hem över dagen till Säffle. Jag lyckades få både pappa och farmor utan att berätta något (dock måste en fågel kvittrat till pappa för han hade fattat). Och mamma hade i hemlighet både bjudit in Roger och min moster, så det blev en riktig släktträff på nationaldagen.  
 
 
Jag tilldelades då stipendium för mitt arbete inom kultur i Säffle kommun. Passade perfekt nu när jag ska hyra lägenheten i Norrköping i sommar.  

Smultronstället
Allmänt  ❤ 2018-06-03

 
Vad gör en när det äntligen blivit Juni? Åker till en gullig liten håla och äter glass såklart! Jag fick åka med i Tuvas bil när hon och Therese skulle åka till Söderköping, en tätort utanför Norrköping. Vi har fått höra massa gott om derköping och hur fin det är där. Och det är det verkligen, gulliga hus och söt miljö. 
 
 
Något vi också har fått höra är hur bra glass det finns i Söderköping. Och vi har hört mycket om Smultronstället och att det är ditt en ska gå om en vill ha riktigt bra glass. 
 
 
Super gulligt ställe där en känner sig verkligen som en liten sommarbabe! 
 
 
Dom hade massa roliga glassar på menyn. Stora som små. När Therese fick sin fick hon lite panik av hur stor den var. Vi fick tillslut hjälpa henne med glassen. 
 
 
Jag tog en som hette "Frieday". Det var tre olika glasskulor med mjukglass på toppen. Till det var det också en munk och Frit-sticks. Det var syndigt gott och absolut något jag skulle rekommendera 
 

Maj
Allmänt  ❤ 2018-06-01

Bästa med Maj
 
 
Att jag har fått spela teater med dessa inför människor jag älskar.
 
Sämsta med Maj
 
 
En dålig upplevelse på folkhögskolan jag sökte. Det har riktigt sänkt mig den här månaden och gjort att jag inte längre vet vad jag vill göra i höst.
 
Det jag är stolast över
 
 
Allt hårt arbete som har gått in i föreställningen.  
 
Något som gjorde mig glad
 
 
 
Alla som komit på föreställningen och umgåtts med mig efter och gett mig blommor etc. 
 
Något som gjort mig ledsen
 
 
Vi spelade vår sista föreställning nu i Maj och hade vår sista träff tillsammans. Jag får alltid så extremt mycket seperationsångest när det kommer till sånt här. Så det snart var dags och gå satt jag bara och grät och grät. Vi har jobbat så hårt med den här föreställningen och nu är det slut. Det är något som jag fortfarande blir ledsen när jag tänker på.
 
Favorit Maj-outfit
 
 
Min gula klänning som gör att jag får Beyonce vibbar tillsammans med Mormors gamla solglasögon.
 
Bästa inköpet
 
 
 Maias födelsedagspresent. Massa blommor som jag ställde i vår trapp när hon sov.