Fannie i Norrköping
Allmänt  ❤ 2018-07-24

 
Den 15:e Juni 2017, vår student och senast vi sågs. Fannie skrev till mig i maj och berättade att hon var i Östergötland och ville träffas. Då kunde jag inte men efter det har vi försökt träffas fler gånger. Idag blev äntligen dagen. Fannie kom till lägenheten och sen gick vi tillsammans till Härlig pasta och lunchade. 
 
 
Det finns en del att prata om när en inte har setts på över ett år. Så på härlig pasta bestämde vi oss för att föra konversationen vidare till Kolmården. Jag har sen jag börjat jobba velat gå i parken och se mina kollegor in action. Första anhalten blev delfinshowen där blandannat Beata (på bilden) jobbade den dagen. 
 
 
Trots att jag sett delfinshowen 14 gånger (ja, jag räknar) så tycker jag fortfarande att den är väldigt imponerande.  
 
 
Delfiner verkade vara väldigt på hugget den föreställningen. 
 
 
Sen åkte jag och Fannie linbana med 6 andra pers. Det var mysigt och varmt... 
 
 
Något jag velat göra i parken sen jag började var att se rovfågelsshowen. Fannie var inte så sugen då hon är rädd för fåglar. Men jag tänkte inte gå miste om den chansen. 
 
 
Kolla va coolt!!! 
 
 
Och det bästa var att Ingrid jobbade där just när vi var och kollade. Hon gjorde så bra ifrån sig och lyckades verkligen fånga publiken.  
 
 
Sista anhalten var Sälarna. JAG ÄLSKAR SÄLAR!!! Min dröm är att simma med sälar, mysa med sälar. SÄLAR HÖRRNI. 
 
 
När vi klara på Kolmården hade vi hunnit prata om allt mellan himmel och jord. Så Fannie släppte av mig och åkte mot Motala.  

3 adelskvinnor i Vadstena
Allmänt  ❤ 2018-07-22

 
Jag älskar att på mina lediga dagar bara ligga hemma och lata mig. Men ibland  måste en ju göra något också. Så jag och Maia tog pendeln till Vadstena för att träffa Fanny. 
 
 
Vi mötte upp henne på hennes jobb och fick gå finaste vägen genom en innergård för att ta oss ut. 
 
 
Vårt mål med resan var att vi skulle se på 2 adelsmän från Verona som Shakespear på gräsgården sätter upp. Fanny jobbar med bokning och sånt och har tidigare varit med på Shakespear på gräsgården så hon har pratat gott om den. Men innan vi skulle gå ditt så åt vi lite mat i en park. 
 
 
Gräsgården är så vacker. Det ligger mitt i ett kloster område, så miljöerna är helt fantastiska.  
 
 
Föreställningen var väldigt bra och det var många grymma skådespelare med. Skulle rekomendera till en vän! 
 
 
När vi sen åkte mot Fannys föräldrars hus bestämde vi oss för att ta ett nattdopp. 
 
 
Så vi åkte till en ställe, som jag tyckte verkade super dåligt först. Men som jag snabbt lärde mig att älska. Jag vill inte lämna vattnet. Den kvällen var den första kvällen på länge som jag var kall om öronen.  

Myror i godispåsen
Allmänt  ❤ 2018-07-18

 
Den mesta av min lediga tid spenderar jag hemma i sängen. Laddar batterierna. Men sen så skriver Fanny och då vill jag bara hänga med henne. Så hon kom över till mig och vi åkte och badade. Vi tog med varma mackor och godis. 
 
 
Vädret var olidligt varmt och en kunde inte göra något annat än bada. När solen täcktes av moln så gick vi upp för att äta lite. Då hade myrorna attackerat vår godispåse. Fanny spenderade 5 min på att plocka ut myror.  
 
 
När vi åkte hem igen så var vi båda helt galet trötta. Vi lyckades laga köttfärssås och så tittade vi på fab 5. 
 
 
När vi fått tillbaka energin tog vi en kvällspromenad i sommarnatten. Fanny köpte milkshake åt oss båda. 
 
 
Det var en bra dag helt enkelt. 

Hänger med Bamse
Allmänt  ❤ 2018-07-13

 

Den 5:e November förra året så besökte jag, Tuva och Therese Kolmården. Det var den sista dagen av Halloween-veckan på Kolmården och det duggregnade. Alla djuren var framme och lekte. Men vårt första mål var att se Bamseteatern. Vår klasskamrat Linnéa jobbar nämligen där och hängde den dagen med Reinard Räv. 

 

 

När vi satt där på läktaren med alla barnen så blev jag kär. Dom skapade något riktigt särskilt på scenen och lyckas verkligen fånga känslor bara med kroppen. Och det bästa var att se barnens ansikten, hur mycket dom älskade det och sögs in av historian. Det var där någon stans som jag insåg att jag absolut kunde tänka mig att jobba med det. Så detta året sökte jag och fick jobbet. Så numera hänger jag med Bamse. Och det är därför jag är lite dålig på att uppdatera, för att jag hänger i Bamses Värld.  


Fjäderholmarna
Allmänt  ❤ 2018-07-05

 
Ännu en dag som startades tidigt, men på allra bästa sätt. Glass från Stikki nikki och båt till Fjäderhomlarna med mina älsklingar.  
 
 
Tanken var att vi skulle passa på att bada när vi ändå var där. Men jag var sjuk, så jag kunde inte. Och vädret vände när vi kom dit. Så då var ju inte Clara så sugen på det (förstårligt). 
 
 
Men det stoppade ju inte Johanna. Och hon lyckades få med sig Clara ner till vattnet också. 
 
 
Dock så stod Clara där fett länge och övervägde sina alternativ. 
 
 
Men Johanna får ju tillslut det hon vill och Clara hoppar in. När hon ska upp är det super halt och Johanna får hjälpa henne upp. 
 
 
Älskar att spendera tid med dessa. Vi är alla tre för upptagna människor så när vi väl har tid för varandra så känns det helt otroligt! 
 
 
Lite fika innan vi var tvungen att ta båten tillbaka i och med att Clara skulle jobba (Upptagen kvinna!)

Saltkråkan
Allmänt  ❤ 2018-07-03

 
Lördag kvällen kom jag fram till Stockholm och gick och la oss tidigt. Nästa morgon skulle vi nämligen ta en båttur. En båttur till en väldigt speciell ö. Ön där de spelade in “Vi på Saltkråkan”. *GGGGAAAAHHHHH* 
 
 
För att ta oss dit fick vi åka med en båt som var 150 år gammal och K-märkt.  
 
 
Hur mycket Saltkråkan känns inte det här???? 
 
 
Vi gick en trappa upp på båten och satte oss där. Bara hade det gött i solen (så länge som solen var på vår sida). I högtalarna pratade vår guide om Astrid Lindgren och en trubadur sjöng gamla låtar.  
 
 
 
Efter en evighet kom vi fram till Saltkråkan, eller Norröra som det egentligen heter. Det blåste galet mycket när vi steg iland, men inget kunde förstöra känslan av att gå av båten sådär som dom gör i Saltkråkan. 
 
 
Ett av stoppen på den guidade touren var vid det här huset. Och innan guiden hann säga något så viskade mamma i mitt öra att det såg ut som Stinas morfars hus. Och visst var det det! Här spelade dom in scenerna hos Söderman.  
 
 
Sista stoppen på själva touren var Snickargårn. Och det var lite konstigt att stå framför huset som en sett så ofta men ändå inte. Mitt inre barn skrek av glädje och jag försökte bara verka normal. 
 
 
På ön kan en också se några av bryggorna de filma på.
 
 
Alldeles för snart var det dags att åka hem. Jag är så glad att vi gjorde den här resan för det blev minnesvärt och mycket mysigt. Det enda minuset är väl att vi satt på båten i mer än 7 timmar.
 
 
Men ändå en nöjd Karin!

Junimånad
Allmänt  ❤ 2018-07-01

Bästa med Juni
 
 
Mitt första ordentliga midsommarfirande mitt ute i ingenstans. Det blev allt som midsommar ska innehålla:  lekar, god mat och nattbad. 
 
Sämsta med Juni
 
 
Jag har varit förkyld alldeles för länge och är fortfarande lite risig.  
 
Det jag är stolast över
 
 
Hela flytten in i lägenheten. Och att bo helt själv för första gången och att jag inte har dött på hela den här tiden. 
 
Något som gjorde mig glad
 
 
När jag fick träffa kattungarna hos pappa. SÅÅÅ SÖTA!!!!  
 
Något som gjort mig ledsen
 
 
Säga hejdå till Marieborg. Det ar riktigt tufft. 
 
Favorit Juni-outfit
 
 
ÄLLLSSSKKKKAAAR DEN HÄR OUTFITEN
 
Bästa inköpet
 
 
Gröna Jumpsuiten, såklart!