Sista gången!
Allmänt  ❤ 2017-05-30

 
Det är nu när en närmar sig studenten som det är mycket "sista gången" grejer som en gör. I tisdag hände flera sista gången grejer. Vi hade nämligen sista teaterlektionen. Och Iff, vår lärare, tyckte att vi skulle spendera den med att fika i Teatersalen. Det är så många gånger en har firar någons födelsedag därinne eller bara fikat, så det passade perfekt att ta sista fikat där. Vi gick runt i ringen och berättade lite om närmaste framtiden för var och en. Så roligt att höra vad alla ska göra och börja planera alla ställen en ska åka till för att besöka alla. 
 
 
Som inte det var nog för en att bli alldeles gråtmild så tar Iff fram en påse och säger att hon har presenter till oss. Då har hon under hela året gått runt på second hand affärer och köpt personliga teaterböcker. Jag fick en bok om musikaler med förklaringen, såklart! 
 
 
Direkt efter teaterlektionen begav jag mig till Säffle för att ha sista lektionen med Scenverkstan. Åh Gud! Känns jätte konstigt att säga hejdå till barnen som jag tycker så himla mycket om. Och underbara Marie-Louise som har lärt mig massa bra om att vara teaterpedagog. Men det känns ändå som att vi kommer ha kontakt i framtiden, för hon förgyller alltid mina dagar när jag träffar henne. 
 
 
 

Vad blir människor lyckliga av?
Allmänt  ❤ 2017-05-29

 

Jag blev nyligen ställd frågan "Vad blir människor lyckliga av?". Jag hade så himla svårt för att komma på ett svar. Det är ju så mycket och så lite som gör människor lyckliga, och lycka är något individuellt. Till slut blev jag bara arg på frågan och svarade "Dopamin". Jag ångrar lite att jag inte sa vad som gör mig lycklig. För allt som gör mig lycklig finns samlat på min Pinterest. Blommor gör mig lycklig!

 

 

Bilder på citroner blir jag av någon anledning lycklig av!

 

 

Tanken på att resa gör mig lycklig.

 

 

Fina kläder gör mig lycklig.

 

 

Mumin både skrämmer mig och gör mig lycklig.

 

 

Att ha små projekt som DYI gör mig lycklig.

 

 

God mat gör mig lycklig.

 

 

Mysiga filmer gör mig lycklig.

 

 

Inredning gör mig lycklig!

 

Timmarna vid vattnet
Allmänt  ❤ 2017-05-26

 

9:43 kommer mamma in i mitt rum. "Kerstin vill att vi åker till Duse och solar, du borde åka med. Du behöver få lite färg på benen inför Studenten". Och så fick det bli! I strandväskan fick min nya bok som jag fick av Marie-Louise hänga med. 

 

 

När vi kom till Duse så var det sol i ungefär 45 minuter och då låg vi och pressade. När solen sen började gå i moln tog Kerstin fram mousserande vin och smått och gott.

 

 

Så överraskande för vi hade ingen aning att hon skulle ha med det!

 

 

I och med att det var som skulle köra fick jag bara smaka lite grann, och det var mycket gott!

 

 
Trots att det inte blev så mycket sol så blev timmarna vid vattnet en succe

Kortare och ljusare
Allmänt  ❤ 2017-05-24

 

Bästa sättet att starta en vecka, tid hos frisören. Så himla mysigt att bara sätta sig inne på Boys and Girls och bli omhändertagen. 

 

 

Inför Studenten nu tänkte jag att det skulle vara skönt om jag var lite ljusare i håret och om det var lite kortare.

 

 

Och jag blev super nöjd!!! Längden känns jättebra och färgen blev snygg. Det skiftar lite i silver, men det är väll något jag får vänja mig vid.

 

 

Folkhögskole resan
Allmänt  ❤ 2017-05-22

 
Studenten närmar sig, och då är det ju dags att ta tag i sitt liv. Därför åkte jag och Johanna i fredags till Motala. Det finns nämligen en folkhögskola där med teaterinriktning.
 
 
Det var himla roligt att åka ditt, för det var så himla länge sen jag åkte igenom Sverige med bil. Vi stannade på någon camping precis vi vägen och åt glass och njöt av utsikten. 
 
 
Så var vi äntligen framme i Motala och åt Halloumi-spet på en gullig resturang innan vi åkte till skolan.
 
 
Sen var vi på skolan i 4:a timmaroch gjorde lite teaterövningar och visade upp våra monologer som vi tränat in. Och jag tyckte att det var himla kul och att det kändes som om att det gick bra.
 
 
Efter våran antagningsansökan fick jag skynda till tåget som skulle ta mig till huvudstaden. Väll där åkte jag hem till syster yster och bara myste och pratade massa. Det var skönt att få mellanlanda där efter en lång dag.
 
 
Tidigt upp och åka till Norrköping där Marieborg folkhögskola ligger. Där hade vi lite lära känna övningar, rörelseövningar och sist hade vi olika intervjuer. Osäcker på vad dom tittade mest på, men jag tycke ändå jag gjorde mitt bästa. 
 
 
Trött men nöjd åkte tåg jag tåget hem till Värmland!

Skål
Allmänt  ❤ 2017-05-20

 
"Ska inte vi festa snart?" så började det! Johanna tyckte att vi skulle ut och festa men vi kom fram till att vi inte hade någon helg ledigt fram till studenten. Så då pratade vi om att äta på uteservering och då kom Johanna på att hon och jag hade varit sugna på att äta på Baron, men det var ju dyrt.
 
 
Så då blev det Pinchos! 
 
 
Det här pratade vi om i Onsdags och nästa dag satt vi där och pratade. Vi pratade mycket om hösten, om att vi inte kommer kunna umgås på det här sättet då. Vilket såklart är jobbigt att inse!
 
 
Typ såhär känner jag över att Clara ska åka till Zambia...
 
 
Efter Pinchos så åkte jag och Johanna hem till henne för att jag skulle sova över där. Och det första Johanna sa när vi kom in var "Ska vi dricka lite bubbel?". Det är klart att vi ska dricka bubbel och fira att Johanna blivit anatagen till en skola i Frankrike!
 
 
Skål!
 

Vill bara ha munkar
Allmänt  ❤ 2017-05-15

 
Det var väldigt länge sen jag gick på Marten, dom senaste åren har jag bara sprungit till munkarna och sen gått hem. Nu skulle mamma gå ut med sin vännina och jag visste om jag inte följde med så skulle jag inte ens gå ut. Sen det blev en liten runda och sen köpte jag mina munkar!
 

Dream team
Allmänt  ❤ 2017-05-14

 
Om en månad tar jag studenten??? Det är ju helt sjukt?!?!?!? När hände det liksom, det är ju massa grejer jag inte har gjort än. Det är tur att jag är med i poänjakten så att jag kan checka av massa grejer från min lista.
 
 
En var ju t.ex. att övernatta utanför skolan. Så jag och Clara packade fina bilen full och ställde oss på skolans parkering.
 
 
Visade sig att jag och Clara är dream team och är grymma på att sätta upp tält tillsammans, det hade jag liksom aldrig vettat om vi inte hade varit med i poänjakten. Vi hade nog inte heller delat det minsta tälten någonsin där en knappt kan vända sig om. Men det var jätte mysigt och vi trodde aldrig att vi skulle somna men vi somna nästa direkt och vaknade vid 6:00 och gjorde oss iordning för att dra.
 
 
Då åkte vi hem till Claras nya hem, där dom håller på för fullt att flytta in. Jag är ju lite konstig och tycker det är super mysigt att flytta och älskar att sitta mitt bland alla flyttlådor. Vi satte på Madagaskar 2 och 3 och bara myste med te och Tuc.
 
 
 
 

Mitt gröna liv
Allmänt  ❤ 2017-05-10

 
 
Jag och mamsen har börjat med en så himla bra grej, ICAs vegokasse. Vi har ätit den i typ en månad nu och den är så jävla bra.
 
 
 
 
 Nu var jag ensam igår också så då passade jag på att föreviga maten. Det blev chilirostade kikärter med avokadoröra.
 
 
 
 

 Det var väldigt lätt och tog endast 30 minuter (och då är jag super seg i köket) och var jättegott. Det enda jag kunde ha förbättrat var att jag skulle tvättat kikärterna bättre, jag är så otåligt av mig.

 

Lyxgrillare
Allmänt  ❤ 2017-05-07

 
"När man går in lite för hårt för grillkväll". Vadå, det är väll normalt att ha med sig kuddar, liten gullig klotgrill och en puder rosa filt som matchar sin jacka?
 
 
Okej, jag kanske är något av en lyxgrillare, och inte korven utan lyxgrillaren som har en blogg.
 
 
 
 
 
En del av den mest underbara klassen på sandgrund som njuter av vädret.
 
 
Jag och Clara delade på grillen och grillade massa olika grönsaker. Ett hett tips är avocado på grillen, första gången jag prövade igår. Och det var så gott!!!
 
 
 
 
 
Fina Sallie dokumenterade också grillkvällen, här hittar ni hennes underbara blogg!
 
 
Sallie hade med sig den här boken som är hennes gymnasiearbete, och jag bara älskar den så mycket!!! Den är för vällgjord för att vara ett gymnasiearbete. 
 
 
I samma sekund som Märta skulle ta det här kortet så svarade Signe "Nej" på frågan "tar den något kort?".
 
 
Såklart hade jag med mig kubb, det är ett måste liksom! Och jag blev vald först, det är första gången i mitt liv som det händer!
 
 
Vi förlorade dock... 
 
 

Ernst-stilen
Allmänt  ❤ 2017-05-05

 
 
Ledig torsdag och fredag, istället för att stanna hemma så åkte jag till Johanna. Behövde lite "sommarnatt" känsla, cykla runt i ett nästan öde Karlstad.
 
 
 

 Sen vakna nästa dag och äta frukost i solen på trappan. Rockar Ernst-stilen!

 

En klyscha
Allmänt  ❤ 2017-05-03

 
 
 
Ja, jag gick ut på Valborg! Jag är en klyscha som dricker på valborg... Men jag har aldrig haft ambitioner att demonstrera på 1:a maj, så jag tycker det är lugnt.
 
 
 
 
 
Sen var det ett tag sen jag och mina sköna bönor gick ut tillsammans. 
 
 
 
 
 Av olika anledningar fick kvällen avrundas relativt tidigt, men vi hade det ändå kul!

 

 

 

 

Bästa var ändå dagen efteråt när vi bestämde oss för att laga pannkakor. Jag gjorde speciella "glutenfria" (som tydligen inte var helt glutenfria) till Clara. 

 

 

 

 

Så vårigt och härligt! 

 

 

 

 

 
 
 
Sen så åkte vi till djungeln, eller IKEA som det ibland kallas. Clara hade nämligen lite ärende där eftersom hon flytar nu i helgen. Och jag och Johanna hade inget bättre för oss så vi hängde med. 
 
 
 
 
 
Låtsas som om jag är en pastellig potatisbonde, Clara köper det inte...
 
 

Drama
Allmänt  ❤ 2017-05-01

 

Hur ska en förgylla en lång lördag? Lite impro såklart! Det är tur att Johanna är med i dramaverket så en har en anledning att gå på typ alla av Dramaverkets föreställningar. Tog bilen till Karlstad och bara njöt av det sista solljuset för dagen.