Johanna
Allmänt  ❤ 2017-08-27

Idag är en sorgensdag, då min babe Johanna har åkt ner till Frankrrike och ska bo och plugga där i 4 månader. Men istället för att sörja så tänkte jag hylla henne med ett litet blogginlägg. Johanna, ord kan inte beskriva vad jag känner för dig. Du är allt jag vill vara, stark, smart, spontan, begåvad, modig och mycket mer. Hoppas dom här månaderna är kunskapsrika och fyllda av glädje. All kärlek till dig! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kafferep
Allmänt  ❤ 2017-08-26

 
Allt började med att jag frågade Anna om hon inte kunde lära mig att dricka kaffe. Det slutade med en tripp till Erikshjälpen och sen ett kafferep i "parvillan" (huset som jag bor i).
 
 
Det bjöds på kardemummakaffe, tryffelchips, toscatårta och små kakor! Så himla ambitiösa när det gäller fika.
 
 
Kafferepet blev en succé och kaffet var typ lite gott! SÅ överaskad men Anna är ju en bra mentor.

Ut på tur, aldrig sur!
Allmänt  ❤ 2017-08-23

 
 
 
 
 
 
 
 
Ända sen jag började skolan i torsdags så har vi haft lite "lugna" dagar. Mycket lära känna varandra och information nu det första. Och allt detta skulle avslutas med en camping tripp innan det riktiga schemat drar igång. Vi åkte till en halvö som heter Näkna, där körde vi lite teaterövningar, padlade, åt gott, sjöng kring elden, pratade och sov dåligt. Allt viktigt som en ska göra ute i naturen, men nu känner jag mig redo för att dra igång. Marieborg, nu kör vi!

Augustifesten
Allmänt  ❤ 2017-08-19

 
Efter andra dagen av skola så begav jag och några klasskamrater in till Norrköping. Det är nämligen något som kallas Augustifest här nu. Så några i klassen bestämde sig för att sitta på uteservering och dricka öl. Super mysigt!
 
 
Sen när klockan närmade sig 10 så lämnade vi uteserveringen då vi hade hört om fyrverkirier.
 
 
En bra start på terminen!

10 kvadratmeter
Allmänt  ❤ 2017-08-17

 
Idag vaknade jag i ett rum jag aldrig vaknat i. För igår så flyttade jag in i mitt rum i Norrköping. Tack och lov så hade jag mamma och Elin till hjälp, en stor anledning till varför mitt rum blev så bra är för att dom var här.  
I alla fall så tänkte jag ta er på en liten rundvisning i mitt rum. Det första en ser när en kommer in i mitt rum är fönsterna som täcker hela väggen. Jag älskar att jag har en liten dörr ut så jag lätt kan gå ut och sätta mig och ta lite luft. 
 
 
Om en vänder sig lite till höger så ser en min klädställning och bakom den ser en min karta över Afrika. Det jag älskar med min karta är att jag samtidigt kan se, på samma karta, vart Clara kommer vara och vart Johanna kommer vara.  
 
 
Om en går in i rummet och vänder på sig så ser en min säng. Det här är nog ändå min favorit del av mitt rum. Jag älskar mina sängkläder och alla mina kuddar. Och så är jag nöjd med min ljusslinga.  
 
 
Stora måstet!
 
 
Elin släppte jag av på tågstationen halv 6 och mamma åkte iväg runt 7 för då var äntligen allt klart! Känns himla konstigt att inte längre bo tillsammans med mamsen. Det gör lite ont i hjärtat att bara tänka på det, men jag får vara stark nu! Det är dags att försöka stå på egna ben, men jag tänker ändå ringa henne varje kväll. Vuxen är jag inte riktigt än! 
 

Blåbär och hallonpaj
Allmänt  ❤ 2017-08-15

 
Vi har nog alla såna där vänner som en nästa aldrig ser, men när en väl gör det så kan en prata i timmar. Och igår var det dags för mig att träffa dom. 
 
 
"Dom" är såklart Moa och Jennifer!  
 
 
Vi tänkte fika nu när vi alla är lediga och innan vi alla flyttar åt olika håll. Så vi möttes upp i Åmål och åt fika på Josefinas. För mig blev det Blåbär och hallonpaj och smoothie 
 
 
Vi pratade i 3 timmar och massa typ vad som har hänt oss det senastevart vi ska nu och massa annat.  
 
 
Nu när jag sagt hejdå till mitt Säffle-gäng och mina musikal tjejer så känns det något bättre att jag flyttar imorgon. Men bara något!

Inga ord behövs
Allmänt  ❤ 2017-08-14

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flyttstress
Allmänt  ❤ 2017-08-13

 
Hur ska en packa ner ett helt liv? Hur ska en få plats med alla minnen på 10 kvadratmeter?  
 
 

För första gången någonsin så ska jag flytta hemifrån.  Jag kommer från och med onsdag bo på ett internat i Norrköping.  Så som det ser ut är att jag kommer bo i samma hus som 5 andra och då i huset ha ett rum på 10 kvadratmeter och dela kök och badrum. Hela situationen känns enormt läskig och det är många frågor som snurrar i mitt huvud. Hur är dom som kommer bo i samma hus som mig? Hur kommer klassen att vara? Kommer jag trivas?  

Och om inte allt det var stressigt nog så skjuter jag hela tiden på att börja packa. Antagligen för att jag inte vill börja tänka på allt som jag måste lämna kvar i Säffle. Jag har samlat på mig ganska mycket dom här 19 åren. Så nu ska jag försöka få ner detta så det passar på mina kvadratmeter. Håll tummarna för att det här går bra.


Pärlan
Allmänt  ❤ 2017-08-13

 
Jag har nu jobbat mitt sista pass för sommarn på hemtjänsten. Och jag är så jädra nöjd att jag har gjort det för jag har lärt mig så mycket av det. Mycket om mig själv och om livet. Så pass mycket att jag tänkte göra en lista av det. Såååå här kommer det!
 
* Jag älskar att bli igenkänd. Att komma in hos någon och se att dom ler mot mig för dom vet vem jag är, det är en speciell känsla. 
 
* Jag är "så gran så". 
 
* Jag älskar att bli kallad "pärlan".
 
* Hur en gör den ultimata gröten.
 
* Att sätta på stödstrumpor (sommarens gympapass). Svettas bara jag tänker på det. 
 
* Att när jag blir äldra så ska jag börja skriva rim om det ena och det andra. Himla mysigt ju!!!
 
* Jag är väldigt lätt kränkt och stolt över att jag är ifrån Värmland. Så när någon säger att jag inte är det bli jag irriterad. Hänt så många gånger i sommar, ingen litar på mig när jag säger att jag är född i Säffle.
 
* Hur en tar hand om någon äldre som trillat. 

Plötsligt händer det
Allmänt  ❤ 2017-08-11

 
Så jag råkade nämna för mamma att jag var lite sugen på att klippa lugg. Min lugg har nämligen blivit så lång och jag vill göra något nytt med mitt hår. Då sa mamma till mig att sätta mig på en stol och började klippa.
 
 
Och såhär blev det!

Söndagsnöje
Allmänt  ❤ 2017-08-09

 
Vad ska en göra en halvtaskig söndag när en inte jobbar? Ta hand om sin mjölkkanna såklart!
 
 
Japp... jag skrev presic "ta hand om sin mjölkkanna". Jag har en mjölkkanna som jag håller på att snygga till. Känner mig som någon i "Äntligen hemma". Nej, men pappa hittade två hela mjölkannor i en gamal bod och sparade dom. Och när jag såg dom paxade jag direkt en.
 
 
 Hade nämligen sätt folk plantera blommmor i mjölkkannor och tyckte det var så himla snyggt. Men jag tänker att en också kan ha det som ett paraplyställ.
 
 
Så i söndags så slippade jag den och la en grund färg. Så det jag har kvar nu är att måla den vit och när det torkat måla lite gröna detaljer. 
 

9 dagar
Allmänt  ❤ 2017-08-07

 
I en vecka var Elin hos mig och mamma i Borgvik, men i lördags så var det dags för henne att åka hem till Stockholm. 
 
 
Men vi skickade iallafall iväg henne med ordentlig frukost!
 
 
När jag och mamsen hade släppt av henne i karlstad så passade vi på att åka till IKEA. Vi kom nämligen på att jag ska flytta om 9 dagar. Och då är det lite grejer jag behöver.
 
 
Som en tvättkasse, en kudde, glas, smörkniv, förvaringslådor...
 
 
...Nya sängkläder, handukar och mer!

svart vatten
Allmänt  ❤ 2017-08-05

 
Direkt efter jobbet igår åkte jag snabbt till ica för att köpa tamponger. Men tyckte att det kändes för fjuttigt att bara köpa tamponger, så det fick bli lite mer. 
 
 
Efter det körde jag snabbt till Borgvik, för jag och Elin hade nämligen bestämt oss för att paddla. Vi hade nämligen båda den konstiga känslan av att paddla var något kul. Väldigt konstigt egentligen för dom ända gångerna vi har paddlat har varit på gympan i skolan. Och vi båda har inga fina minnen från den tiden.  
 
 
Men nu bar det av ut på vatten, och det var väldigt rofyllt och trevligt att paddla. 
 
 
Kan ju ha att göra med den vackra miljön en paddlade förbi. Och att ingen tittade på oss och betygsatte vår prestation.
 
 
Vi paddla bort till kvarnen i Borgvik och såg tågspåren försvinna ner i det svarta vattnet. Det svarta vattnet som verkade bottenlöst.
 
 
 
Det var alldeles för blåsigt ute på öppet vatten, så vi tog några rundor i kanalen istället. Mycket lugnare och trevligare. 
 
 
Efter en timme kände vi oss färdiga och begav oss istället ut för att bada i iskallt vatten. Jag vet inte vad som har hänt, men jag har blivit en badkruka på senare år. När jag var yngre (för typ 2 år sen) älskade jag att bada, kunde vara i hur länge som helst. Nu var jag nöjd att jag var i ungefär i 5 minuter. 
 

KARIN
Allmänt  ❤ 2017-08-02

 
Idag är ingen vanlig dag för idag är det Karins namnsdag (japp jag är en sån som tycker att namnsdagar är viktigt) HURRA HURRA HURRA!!!! Yes idag är det alltså Karins namnsdag, så nå ut till din Karin och gratulera på Karin-dagen (jag väntar). För att fira så åkte jag, mamma och Elin till Esters café. 
 
 
Och det kanske var så att jag och mamma hade bestämt sen länge att vi skulle åka till Esters just idag utan att tänka på att det var min namnsdag.  Och att Elin var hemma nu var bara en bonus. Men vi sa ändå att vi "firade".
 
 
Jag tog en rabarberpaj och fläderdricka, som mamsen betalade såklart. #UngOchBortskämd 
 
 
Elins perfekta reklambild för Esters café. HUR GOTT SER INTE DET UT?!?!? Hett tips till alla som letar efter en riktig pärla i underbara Värmland. Och glöm inte nu att gratulera en Karin...