Duktig dotter
Allmänt  ❤ 2017-01-28

 
 
27:e Januari 6:45- Smyger in i köket, ska lägga ut ballongerna som jag hade blåst upp dagen innan. Smyger sen tillbaka till mitt rum för att hämta blommor, Müslin och kexen som jag köpt dagen innan. Det kanske inte är så bra att köpa allt dagen innan, men jag fick lite feeling bara! Mamma förtjänar det bästa på hennes födelsedag. Hon har vaknat innan jag har hunnit gått så jag får sjunga för henne. 
Jag åker iväg till skola och mamma tar det lugnt hemma med frukost. När jag kommer hem halv 6 så beställer vi pizza och några av mammas kompisar kommer förbi. Det blev en ganska lyckad födelsedag. Grattis Mamma! 
 

Lite spontan
Allmänt  ❤ 2017-01-25

 

 

 

En tråkig söndag, gör lite läxor och tittar på Gossip Girl. Mobilen plingar till, söndagen är räddad, Batool vill umgås! Slänger på mig kläder och åker och hämtar henne direkt. Vi köper glass, maränger och nötter. Gör en kolasås när vi kommer hem. Sen sätter vi på Florence Foster Jenkis och bara umgås. Det är just dom där spontana tillfällena som en älskar! 

 

Clara är hemma- Lunch
Allmänt  ❤ 2017-01-23

 

 

 

När ens kompis har varit i Indien i en månad, då måste en ta en lunch för att komma ikapp. Efter skolan i torsdags åkte jag och Clara in till stan och möte upp Johanna på Sandys. Vi hann prata om allt mellan himmel och jord innan Johanna måste gå (busy woman). Då tog Clara och jag upp manus och tittade på lite scener som hon missat. Sitter kvar så länge som det går! 

 

My declaration
Allmänt  ❤ 2017-01-21

 
 
 

Plötsligt händer det... 13:12 Månsdagen den 16:e ringde Elin och berättade, vi ska se musikalen Hamilton i London. 

I höstas hittade min klasskamrat Emma "Hamilton London" den officiella hemsidan. Där kunde en skriva upp sin mailadress och få mail om priority booking. Och bara för en vecka sen kom mailet som innehöll en kod till Hamilton biljetter.

"28:e november 3:e raden" det var det Elin sa. En vecka efter premiären kommer jag och Elin sitta 3:e raden längst fram. Det här har varit en dröm ända sen jag hörde soundtracket för första gången. Och 2017 är året då drömmen blir verklighet!

På posten
Allmänt  ❤ 2017-01-18

 
 
 
 
Jag gick ju loss på mellandagsrean, har nästa aldrig förr köpt något på mellandagsrean. I Måndags fick jag meddelandet att shortsen som jag köpt från Top Shop fanns på Ica. Så efter skolan innan jag gick hem vandrade jag iväg till Ica. Måste sett lite konstig ut när jag gick runt i pälsjacka, tränningstights (kom direkt från dans) och höll i en liten Top shop påse.
Tänkte att min dag kunde ju inte bli bättre, och då ligger det ett vykort på min säng. Det är Clara som har tagit en selfie i Indien och skickat iväg till Sverige. Blev så himla glad av det och samtidigt ännu mer Clara-sjuk (hon har varit bort i en månad). Tack och lov så kommer hon hem imorgon! <3

Sökt paket
Allmänt  ❤ 2017-01-17

 
Beyond Retros mellandagsrea är ju typ det bästa som finns! Mycket bra och mycket billigt. I onsdags kom äntligen mitt lilla paket.
 
 
Det lilla paketet innehöll snyggaste kappan och en handväska från 70-talet.
 
 
Dom passar så himla bra ihop, älskar det!
 
 
Så passade ju väskan så himla bra med mormors gamla solglassögon.
 
 
Perfekta väskan att ha kameran i. Passade ju ganska bra att ha nya nagellacket i också!
 
 
Har aldrig varit så nöjd över något som jag köpt över internet som jag är över den här kappan! Känner mig som typ en vårvind när jag går runt på 
 
 
 

Skit Söndag
Allmänt  ❤ 2017-01-16

 
 (Ont anande Karin)
 
Allting pekade på att Söndagen skulle bli en superbra dag. Jag skulle åka till Karlstad för att se genrepet av ett projekt Dramaverket ska köra. Och jag skulle få låna mammas bil så att jag slapp åka buss och vänta i karlstad i en evighet. Jag kommer till karlstad och ska parkera, det är 20 minuter kvar tills genrepet ska börja men jag måste in på Lagerhaus först och köpa en ram. Jag ser att jag parkerat lite tokigt, att jag till och med står lite utanför strecket, men har så brottom iväg. Jag hittar den perfekta ramen, lite dyr men det får gå, och hinner i tid till Genrepet. Föreställningen är grymt bra och nu känns det som om den här söndagen kommer bli oförglömlig. Och det blev den, men inte possitivt. För när jag och grymma Johanna, som är med i föreställningen, kommer till bilen så upptäcker Johanna någon på bilen.
Jag har fått min första p-bott
Pågrund av att mitt bakhjul stod lite utanför strecket så fick jag en p-bott. Känns ju jädra dumt när jag hade kunnat parkerat om bilen, men det var ju så få bilar så det störde säkert ingen tänkte jag. 
Jag lämnar av Johanna och åker hem, irriterad på mig själv. För att rädda dagen så börjar jag rita när jag kommer hem. Det var nämligen syftet med ramen. Slutprodukten blir inte så jättebra, men jag vill se hur den skulle se ut i ramen. Då lyckas jag ha i sönder glaset. Sen gav jag upp och gick och la mig klockan 8. 
 

Lyxlördag
Allmänt  ❤ 2017-01-15

 
Av någon anledning bestämde jag mig för när jag vaknade igår att jag skulle ha en Lyxlördag. Det innebar att locka håret,
 
 
Måla naglarna, titta på ett avsnitt av True Blood (totalt besatt av den seiren!)
 
 
Och göra en lyxig frukost!
 
 
Amerikanska pannkakor. Är världs sämst på matlagning, men pannkakorna blev galet goda.

Stjärnfylld natt
Allmänt  ❤ 2017-01-13

 
 
Det hade hunnit bli tisdag när jag tog upp mitt manus. Under lovet hade jag rubbat mitt sömnmönster då jag spenderade hela dagen i sängen och titta på serier. Så när jag väll skulle sova var jag vaken till 03:00. Dagen innan skolan börja tänkte jag att jag skulle ändra på det, gick och la mig 22:00 och täkte att jag skulle somna 00:00. Det blev ju inte så, istället låg jag vaken med massa tankar som flög omkring. Tankar om skoluppgifter, tankar om livet och tankar om Star people. (Star people eller stjärnmänniskor är en ganska ny företeelse. De sägs finnas här för att hjälpa Jorden och Jordens människor att hitta rätt igen) Och så är det namnet på pjäsen som min klass ska sätta upp som slutproduktion. 
 

6 saker jag älskar i/med mitt rum
Allmänt  ❤ 2017-01-10

Det är egentligen konstigt att jag inte har gjort det här tidigare, det är ändå rummet jag spenderar mest tid i. Mitt rum berättar nog ganska mycket om vem jag är. Så här kommer det: 
 
 
#1- Min rosa fondväg + favvo tavla
 
 
 
När vi skulle renovera köket bestämde vi oss för att ta bort dörren mellan mitt rum och köket. Sen kom den stora frågan "vad för tapet ska jag ha på den väggen?". Jag velade fram och tillbaka och valde till slut en rosa tapet (som jag var super osäker på om den skulle bli bra). Nu är jag super nöjd och det är det jag älskar mest med hela mitt rum. Att världens bästa tavla hänger på väggen är ju en bonus.
 
 
#2- Walk in closet
 
 
 
 
Kan ju egentligen inte kalla det för en walk in closet, för du kan bara ta ett steg in snurra runt och sen gå ut. Men jag älskar den, jag älskar att stå där omringad av alla mina kläder. Jag har spenderat för mycket tid för att göra den här garderoben snygg och därför snor det 2:a platsen.
 
 
#3- Svart tavlan
 
 
Den här gjorde Elin till mig när hon kanske gick i 1:an av gymnasiet. På den skriver jag töntiga musikal quotes och har alla mina fotoatomat bilder.
 
 
#4- Lampan
 
 
En lycklig dag i höstas hittade jag den här skönheten på Erikshjälpen. Den var inte för dyr så den fick genast följa med hem och lyser nu upp mina dagar. 
 
 
#5- Fåtöljen
 
 
 
Samma dag hittade jag den här fåtöljen, den var inte lika billig som lampan, men jag kunde inte ställa ifrån mig den. Så nu har jag den som min "stol som en har alla kläder på". Såklart kan en också sitta på den, och när jag gör det känner jag mig som en drottning.
 
 
#6- sminkbordet
 
 
 
Sist, men absolut inte minst, är mitt sminkbord. Och det bästa med mitt sminkbord är ju då min (smink)väska. Osäckert om det faktiskt är en sminkväska men den är iallafall perfekt för det. Även den är köpt på Erikshjälpen (bästa stället på jorden?). 
 
 
 
 

Fika sen fest
Allmänt  ❤ 2017-01-08

 
 
  
 
 
 
 
(den svarta trion)
 
 
 
När det väll händer något så händer det på samma dag. Jennifer var hemma över lovet och då tyckte vi (Jag, Moa och Jennifer) att vi skulle ta en fika innan hon åker. Enda tiden vi alla kunde var tidigt på lördagen, lite tur det! För sen på kvällen hade jag, Johanna och Fannie gjort upp att vi skulle gå ut! Så min lördag bli fylld med vänner, mat och bra samtal! 
 
 

Blå overall och spiderman-mössa
Allmänt  ❤ 2017-01-06

 
Onsdag 4/1- När en absolut inte har gjort något på hela lovet förutom att kolla på tv-serier så låter skridskodisco som världens bästa grej. Jag lyckades få med mig Johanna på det här. 
 
 
Så stod jag plötsligt utanför Mariebergsskogens entré och väntade på Johanna. När en kommer till entrén så möts en av barn som skriker och gråter. Gemensamt är att de alla hade blåa overaller och spiderman-mössa. Så dom kanske inte grät över att dom hade trillat eller ville stanna kvar, utan för att dom önskade att deras föräldrar kunder vara mer orginella i klädvalet.
 
 
 
Efter en stund kommer Johanna och vi ger oss ut på isen.
 
 
 
Tydligen hade jag fått med mig fartdåren #1 som åkte iväg förre mig och fick sen vänta på att jag skulle komma ikapp. Jag ska inte ljuga, att åka skridskor är inget jag är bra på. Rädd för att trilla och för att åka på barnen så åkte jag i kanske 1 km/h.
 
 
 
 
 Men trots det så var det ändå väldigt mysigt, åka runt och hålla Johanna handen och sjunga med till "För första gången någonsin". Och så var ju jag iallafall orginell med min fuskpäls och blåa ryggsäck (som jag har haft mina skridskor i sen jag gick i 3:an). 
 
 

 Bäst var nog att Johanna hade tagit med sig lussebullar som vi la på eld så att dom skulle bli varma.
 
 
 
 
Efter 1 och en halv timme lämnade vi tillbaka skridskorna och åkte hem kalla och glada.
 

Julklappar
Allmänt  ❤ 2017-01-04

I och med att vi skulle åka till Teneriffa över jul så sa vi att vi inte skulle köpa för många julklappar. Det blev ändå en hel ikea kasse med julklappar som åkte med till Stockholm. Mamma och Elin är alltid bäst på att köpa exakt vad en behöver, trots att en själv inte visste att en behövde det. Så jag tänkte vissa vad jag fick.
 
Urbanista hörlurar, eftersom jag tappade bort mina andra. TACK MAMMA!!!
 
 
 
 
En mysdräkt som lite får mig att se ut som en viss mamma från "Mean girls". 
 
 
 
Bästa morgonrocken någonsin! Har haft på mig den konstant sen vi kom hem till Säffle. 
 
 
 
I samma paket låg dom här byxorna som jag absolut älskar!
 
 
 
"The Teneriffa kit" som Elin hade satt ihop.
 
 
 
 
 
 
Den obligatoriska Lush julklappen!
 
 
 
 
 

Snygg Johanna i teater 3:an
Allmänt  ❤ 2017-01-03

I mellandagarna tvingade jag Johanna att komma till Säffle. Och eftersom det inte finns något att göra i Säffle bestämde jag att vi skulle gå och fota. Johanna har nämligen pratat på att hon vill ha en ny profilbild ett tag nu. Och Johannas vilja är min lag! Sen är det ju inte så svårt att ta kort på någon som är så snygg som Johanna är!

 

 
 
 
 
 
 

Bikinibilder, drinkar och havet
Allmänt  ❤ 2017-01-01

 
I november föreslog mamsen att vi skulle resa någonstans över jul, typ en vecka efter det hade vi bokat biljetter till Teneriffa. Den 18:e december lyfte flyget från Arlanda och vi var påväg.
 
 
Som barn till en mamma som är ensamstående mamma så åkte vi aldrig utomlands när vi var små, så nu kommer våran revansch!
 
 
Första dagen, som nästan alla dagar, började vid poolen! Jag och Elin tog många bilder på varandra här, när vi väntade på att solen skulle nå våra solstolar.
 
 
Bikinibild 1
 
 
Bikinibild 2
 
 
Vilken BABE!!!
 
 
När solen gick i moln så vandrade vi ner till stranden
 
 
Inte bara för att njuta av utsikten...
 
 
 
 

utan för att plockade glas.

 
 
Snygg Mamma en har
 
 
Försökte se lite cool ut vi poolen...
 
 
Lite mindre cool här då...
 
 
När solen börjar gå ner sätter vi oss på balkongen, pratar och kanske spelar kort.
 
 
Ny dag, nytt mission!
 
 
Nu ska vi hitta nässpray åt mamma och chips åt mig.
 
 
En nöjd Karin som har fått sina chips.
 
 
Allt för snart var det sista frukosten.