Cool scentekniker
Allmänt  ❤ 2018-03-19

(null)

I fredags kom Fanny till skolan och hade lite panik. Kille som skötte lite teknik bakom scenen på Flugornas herre hade skrivit då att han inte skulle kunna komma ikväll på föreställningen. Jag sa direkt, kanske lite på skoj, att jag kunde hoppa in. 4 timmar senare var det bestämt att jag skulle hoppa in.

(null)

Så jag följde med Fanny ditt. Hjälpte till att göra iordning genom att t.ex. dammsuga scenen, ta fram stolar, ställa in läsken i kylen osv. När det var klart hängde jag i logen med Fanny när hon sminkade.

(null)

Sen när alla andra skådisar började droppa in fick jag fly från logen. Fick manus där det stod allt som jag skulle göra. Det var ju inte mycket. Dra i ett rep några gånger och veva i några spakar.

(null)

Det var så kul att få rodda lite, påminner om tiden då jag arrangerade mycke event. Och så fick jag en cool walkie-talkie, så jag såg lika viktig ut som jag kände mig. 

DISSECTION OF AN EGGSHELL GIRL
Allmänt  ❤ 2018-03-14

 
måndags när jag kom hem så låg det ett paket och väntade på mig, ett väldigt efterlängtat paket. För ungefär en månad sen la Sallie, klasskamrat under gymnasiet, upp på facebook att hon har gett ut en bok.  Den gick att köpa genom Amazon, men det skulle ta lite tid för den att ta sig hit. Så jag la min beställning och väntade. Och nu låg den där. En jättevacker bok, en sån där bok som en är stolt över att ha i bokhyllan. 
 
 

Stolt över att den är så vacker att titta på, stolt över att det är så vackert innehåll och stolt över att en känner denna fantastiska människa som skapat denna bok. Jag har läst en tredje del av boken och jag blir helt golvad. Den är så fin texter som verkligen väcker olika känslor och en vill aldrig lägga ner den. Bara fortsätta läsa, så det ska jag göra nu. I alla fall, köp den!!!!!  


Weekend i Värmland
Allmänt  ❤ 2018-03-12

(null)
 
Det var i torsdags kväll som jag skrev till mamma att jag var sugen på att åka hem. Ladda upp batterierna lite. Svaret som jag trodde skulle komma var "men det blir ju så dyrt och jag ska göra annat". Men svaret blev "Gör det, jag betalar biljetten". Så nästa dag satt jag på ett tåg påväg hem. Blir hämtad i Karlstad av pappa och får åka bil hela vägen till Smörgraven. Det är såna hör tillfällen som jag tycker om att allt i huset är som det alltid har varit dom senaste 20 åren. För det är så många minnen i huset. När jag tittar på den schackmönstrade golvbiten kommer jag att tänka på att när vi hade hundvalpar så brukade vi ställa deras säng där. I middagsbordet står Karin inristat. Jag fick massa skäll över det då, men nu känns det värt det.
 
(null)
 
Det bästa med Värmland (förutom att jag har familj där) är ju att Clara och Johanna finns där. Och skriver en att en är hemma så kommer dom i bilen så vi kan se Mello tillsammans. Så vi kan prata om allt annat än Mello. Så vi kan dricka Milshakes. Så vi kan dansa till vinnarlåten. Tack, behövde verkligen en sån kväll. Ni är dom finaste vännerna en tjej kan be om.
 
(null)
 
When hos mamma. Det är då en ska passa på att bli bortskämd. Bara äta massa god mat som mamma gjort och snacksa på gott som hon har köpt. Ligga i soffan och kolla på en b-film som går på 3:an och bli jätteinvesterad. Få en tidig födelsedagspresent i form av en iPhone. För motevering "tänkte du behövde något som kunde göra det lite glad".
 
(null)
 
6:04 gick tåget för att hinna till skolan idag. Min lilla mini-semster var nu över.

Februari Månad
Allmänt  ❤ 2018-03-08

Nu har vi komit ganska långt in i Mars, men jag tänkte ändå sammanfatta Februari. Tänkte att det här kunde bli en grej som jag gör i början av varje månad. Vi får se om jag kommer ihåg det bara!
 
Bästa med Februari
 
Att få komma hem till Värmland och umgås med Johanna och Clara. Clara hade jag då inte träffat sen September och hade inte varit med Clara och Johanna i Karlstad sen studenten. Så att få se dom två på perrongen när jag kom till Karlstad var det absolut bästa som hände under hela Februari.
 
 
 
Sämsta med Februari
 
Jag var sjuk ganska länge men vägrade missa en ända dag i skolan. Vilket kanske inte alltid var det bästa för mig själv. Det gjorde iallafall inte att jag måde bättre. 
 
 
 
Det jag är stolast över
 
Inspelningen av min monolog. För jag var så nervös inför själva inspelningen. Det var klass 1 varning när vi filmade in den, utomhus. Det tog ungefär 4 timmar att spela in och resultet blev väldigt snyggt. Inte bästa skådespelarinsats från mig, men jag kan leva med det. För jag är mer stolt över att jag gjorde det och klarade av hela inspelningen. 
 
 
 
Något som gjorde mig glad
 
När jag sov över hemma hos Fanny. Det var en supermysig helg! Vi bara låg i soffan hela dagarna och kollade på True Blood. Vi tog en timme när vi gick ut och åkte pulka annars stannade vi inne hela helgen. Det tyckte jag var super skönt och mysigt. Så det gjorde mig väldigt glad och jag blir glad när jag tänker tillbaka på det.
 
 
 
Något som gjort mig ledsen
 
När jag såg klart på "Please like me". SÅ himla bra serie och så tog det bara slut helt plötsligt. Och så var det ett jobbigt slut som fick mig att gråta ännu mer!
 
 
 
Favorit Februari-outfit
 
Nya tröjan och dom nya jeansen som mamma köpte åt mig. Jag är kär!!!
 
 
 
Bästa inköpet
 
Unade mig god mat på Pinchos. Det blev lite för dyrt, men mat är ju alltid värt att lägga pengar på!
 
 
 

Flugornas herre
Allmänt  ❤ 2018-03-03

(null)
 
Jag har alltid lyckats omringa mig själv med talangfulla människor. Som personen ovanför, Fanny. Hon har skrvit manus, regiserat och skådespelat i Flugornas herre. Har absolut koll på allt. Och igår var det premiär och då är det klart att en åker ditt. 
 
(null)
 
När en kommer in i lokalen möts en av en svin cool scenografi som går helt i svart och vitt. På det vita golvet är det svarta fotavtryck. 
 
(null)
 
Fru regisör och hennes regi assistent hälsar oss välkomna.
 
(null)
 
En till talangfull männsika är ju min andra klasskamrat Mitra som gör ett helt fantastiskt jobb som huvudrollen Ruby. 
 
(null)
 
Alla skådespelar insatser var svinbra. Huvudrollsinnehavarna var grymma, men också alla som hade biroller. Det kändes som om alla var viktiga på scenen! Vilket jag tycker kan vara svårt. Det blir lätt att när många är på scenen, speciellt unga, så bara är en på scenen och inte har någon vilja. 
 
(null)
 
Det svart-vita temat fortsätter genom hela pjäsen. All rekvistia och kläder och allt gick i svart-vitt. Jag har många tankar om det här och reflektioner, men gå hellre på föreställningen och reflektera över det själva. Reflektera över allt i pjäsen. För den är reflektionsvärd!
 
(null)
 
Som boken och filmerna så är det en väldigt läskig och brutal föreställning. Jag satt flera gånger med händerna för ögonen och knäna uppdragna mot bröstet. 
 
(null)
 
Jag verkligen älskade föreställningen, kan lätt tänka mig att gå en gång till. Så bra var den!!!

 


Att göra som tonåring
Allmänt  ❤ 2018-03-01

 

Jag kom på något riktigt jävla läskigt idag. Om en månad och några dagar är jag 20 år. Vilket innebär att jag inte längre kommer vara tonåring. Det innebär att jag måste bli vuxen nu. För det finns ju liksom en massa grejer som en kan göra som tonåring, men som blir lite pinsamt när en  är över 20. Så då kom idéen att göra en lista över saker att göra som tonåring. Maia och Sandra hjälpte mig med flera av punkterna, är ju svårt att komma på när en fortfarnade är tonåring. Vissa av punkterna har jag redan gjort, vägrar göra eller kommer inte hinna göra. Dom är helt enkelt med för att dom var lite roliga och lite sånt som ens "kompisar" gjorde.  

 

Lista över saker att göra som tonåring: 

 

  • Rymma hemifrån. 

Aså jag gjorde typ det här så mycket när jag var ungefär 10 år. Jag gick iväg till närmaste park och sa till mig själv att jag rymt hemifrån. Gick sen hem efter en kvart, det var för kallt ute. Och det var ju aldrig någon som märkte att jag hade varit borta, så det var ju aldrig så kul. Men jag vill ju göra tonårs varianten av att rymma hemifrån. Den som innebär att en stormar iväg till typ en kompis och sover över där. Sen när en vaknar har en föräldrar ringt kompisens föräldrar så en blir  hemskickad och där får en stor jävla utskällning. Blir kanske lite svårt att göra i och med att jag inte bor hos någon av mina föräldrar längre. 

 

 

  • Vara fjortisfull 

Jag anser att fjortisfull är när en druckit typ en cider och är "super full". Alltså att en spelar lite mer berusad än vad en egentligen är. Alla mina vänner på högstadiet pratade om det som en negativ grej. Men fatta va roligt att bara spela jättefull. Jag tänker att en ändå har så kul som en skulle ha haft  och slipper vakna bakis. Genialiskt!?!?!  

 

 

  • Vara stalker kär 

Det här var ju jag hela tiden under mina tonår. Stalker  kär för mig är att vara så kär i någon så en jämnt kollar hens sociala medier, har hen som bakgrundsbild på mobilen, kan konstig information bara för att och etc. Jag har fortfarande kvar det lite gran.  Aså kan inte har personen som bakgrundsbild om en inte är något men allt det där andra. Jag hoppas dock att det här ändras när jag fyller 20. Det är ju inte den mest charmiga egenskapen som jag har.   

 

 

  • Sno smink 

Det här är ju ett stort nej som jag inte kommer att göra. Ganska stor skillnad om en 13-åring snor smink och om en 19-åring gör det. Skillnaden är väl att 19-åringen är straffmyndig. Men det är bara grejen att, i alla fall när jag var liten, var en grej att sno smink.   

 

 

  • Dygna 

Att jag inte har gjort det här är ju orimligt. Det är en sån vanlig grej som liksom alla gjorde och gör. Jag älskar att sova för mycket helt enkelt. Jag har alltid typ klarat mig men så somnar jag i typ 20 minuter. Nu har jag fått med mig Maia så det här ska fixas innan den 5:e april!