En helg med Johanna
Allmänt  ❤ 2018-01-30

 
Johanna var hemma hos mig i Norrköping i helgen.
Vi gjorde massa mysiga saker och bara njöt av varandras sällskap. Så här kommer vår helg tillsammans i bilder.
 
 
 
Fredag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördag
 
 
 
 
Söndag
 

En magisk plats
Allmänt  ❤ 2018-01-28

Östgötateaterns kostymförråd, en magisk plats. Eller ja, alla kostymförråd på denna jord är väl ändå magiska. Det anser i alla fall jag!  

 
 
 

Vi i teaterklassen har under en längre period hållit på med monologer från Körsbärsträdgården. Nu har vi fått möjlighet att filma in dom tack vare ett samarbete med filmklassen. Så för att få tidsenliga kläder till inspelning fick vi åka till Östgötateaterns kostymförråd. Och när en väll är där vill en ju passa på att kolla runt lite. Jag var bara tvungen att prova lite olika kläder när jag hade hittat kläder till inspelningen. Dom kläderna kommer ni få se lite längre fram i tiden. 

 
 

 

Hej så länge! 


Födelsedagshelgen
Allmänt  ❤ 2018-01-24

 
Det händer mycket i livet nu. Bland annat så var det födelsedagshelg. Andrea hade fyllt år förra måndagen men valde att ha födelsedagsfest i fredags. Det var supermysigt och jag kände mig så snygg. Andrea fick en tekanna och olika tesorter av flera av oss i Parvillan 
 
 
Sen på söndagen fyllde min älskling 21 år. Det firades på kvällen med pizza och tv-spel. Jag köpte hennes present åt Carro när jag var i London. En påse och pins från "the hamilton store" inne på teatern. Hon blev så glad, eller ja det verkade så i alla fall.  
Mys helg där en fick fira mysiga människor helt enkelt.  

Att leva som fattig student
Allmänt  ❤ 2018-01-20

 
Dags för en liten samhällslektion. När en är 19 år och går på folkhögskola så är en inte berättigad att få CSN lån. Förstår inte varför, men så är det! Det en kan få är inackorderingsbidrag, ifall en flyttar för utbildningen alltsåInackorderingsbidraget beror på hur långt en flyttar. Sen får en studiebidraget som ligger på 1055kr.  

Som om vi skulle ta mig som ett exempel, eftersom jag flyttat från Säffle till Norrköping får jag 1870kr och då plus studiebidraget blir det 2925kr. Den summa täcker ungefär Hyran, ni fattar ju själva att det inte går ihop. Tur att en är bortskämd och får pengar från mamma och pappa varje månad. Det är ju dock inte enorma summar, så jag tänkte visa för er hur jag får ihop min ekonomi. Och genom det kanske kan hjälpa någon annan att leva mer sparsamt. 

 

* För det första har jag en väldigt planerad mat handling. När jag handlar så handlar jag för 2 veckor framåt. Jag har ett exakt matschema, så jag får bara handla det som behövs och inget mer. Jag försöker se till att det jag köper går att använda i andra maträtter som jag gör under veckan. Viktigt är såklart också att jag undviker att köpa snabbmat. En onödig summa, speciellt när jag har mat hemma.

 

*  Har koll på vad som händer under månaden. Vet jag med mig att ett speciellt event (t.ex. en födelsedag) händer så undviker jag att shoppa något som jag skulle vilja eller behöver ha. Jag brukar också se till att trots det gör ont hoppa över lite event som kommer kosta ibland. I slutändan blir det värt det.

 

*  Skriver upp alla mina utgifter under en månad och gör en ungefärlig budget. För mig har det alltid varit lätt att pengarna bara försvinner när jag inte har exakt koll på vad jag lagt pengarna på.

 

* Krisar det så finns det alltid lite gamla kläder längst bak i garderoben som går att sälja på olika sidor på internet, brukar jag tänka


Kinky Boots
Allmänt  ❤ 2018-01-14

 
 
 
 
 
Dag 4 i London. Elin och jag köpte dagen innan biljetter till Kinky boots. Det här är en musikal som jag har varit lite sugen på att se sen jag var i London sist, alltså 2016. Och det levde verkligen upp till förväntningarna. Sångerna, Scenografin, koreografin allt satt som en smäck. Jag tycker nog att alla jag känner bör se den. För den passar på något sätt alla och tar upp viktiga frågor. Går fortfarande runt och sjunger på alla låtar, älskar dom!!!! När vi kom ut från teatern var det kväll och vi bestämde oss för att gå lite på Carnaby street och shoppa. Det blev ingen shopping för mig. Det blev först nästa dag när vi gick på Primark innan det var dags att åka tillbaka till Sverige.  
 

The Milestone Hotel
Allmänt  ❤ 2018-01-12

 
 
 
3:e dagen i London. Nu var det dags för min julklapp till Elin, afternoon tea på The Milestone hotel. Det var ju helt gudomligt! Har aldrig blivit så uppassad på! Det ända minuset var att jag hade kunnat leva utan alla tea sandwiches. Dom var inte det godaste jag ätit. Scones som en fick in efter ett tag däremot vår nybakta och sååå goda. 
 
 
 
 
 
 Efter att ha ätit så mycket tog vi en promenad igenom Kensington garden. Där stötte vi på svanar och ett monument som vi mött när vi var där 2014. Vi kollar aldrig upp vad det heter, men det får bli en tradition att ta kort framför den nu. Sen promenerade vi vidare igenom Hyde Park och ner till slottet. Då började klockan bli ganska mycket men inte så pass att en kunde åka till hotellet. Så då åkte vi till ett shoppingcenter lite utanför centrum. Där köptes det byxor på rea som jag såklart kommer vissa i ett blogginlägg. När klockan var mycket åkte vi hemåt och köpte med Nandos till Hotellrummet.  

Red star over Russia
Allmänt  ❤ 2018-01-11

 
 
 
 
 
Andra dagen i London. Vi började med att gå till Tate modern, ett museum som bara låg en 10 minuters promenad från vårt hotell. Tate modern är som fotografiska lite, fast gratis och 100 gånger bättre. Dom har också en utsiktsnivå som är så högt upp så att en får lite svindel. Men det är mycket bra selfieljus 
 
 
 
På kvällen så lyxade vi till det lite med att boka bord på Jamie's Italian. Där blev det underbar pasta och en mycket söt lemonad. För att ha energi för kvällens höjdpunkt. 
 
 
 
 
För äntligen var det dags att se HAMILTON!! För ett år sen bokade jag och Elin biljetterna och nu var det dags. Och herre min gud. Konstant gåshud. Jag ville ställa mig upp och skrika "JAG ÄR INTE VÄRDIG". För det ndes så, som om det var nog så stor och historiskt som hände framför en. Och varför skulle lilla jag ha rätten att få ta del av det. Jag gjorde i alla fall det, och det var magiskt. Det märktes att dom jobbat för att likna broadway versionen så mycket som möjligt och dom gjorde ett bra jobb med det. Men varje skådespelare hade gjort en liten knorr till karaktären. Det bästa var ju dock ensemblen. Grymma på alla sätt och viss. Alla tummar upp från mig.  

Camden town
Allmänt  ❤ 2018-01-09

 
 
 
 
 
Första dagen i London. Vi landade vid 2 tiden och det tog lite tid att ta sig in till centrum, men när vi äntligen var framme så checkade vi in på Hotellet. Sen bestämde vi oss för att ta en sväng på Camden Market. Jag hade på mig en outfit (som enligt mig) var så snygg. På Camden market köpte jag coasters av en artist som heter BoskebyKatJag köpte det förra gången jag var där också så jag passade på att fylla på med nya. Resten av kvällen gick bara jag och Elin runt där och njöt. Sen när vi skulle hemåt tog vi en buss till Oxford circus för att sen åka med tunnelbana sista biten hem.   

3 rätters + trasiga pannkakor
Allmänt  ❤ 2018-01-04

 
 
 
 
 
 
 

Nyår. Det firades med 3 rätters hos Johanna. Åt gott och hade det gott. Sen gick jag och Johanna till Matilda som hade lite krök innan det var dags att gå till Sandgrund och se fyrverkerierna. På Sandgrund var det massa människor, flera som en kände och fick en stund att prata med.  

Sen det nyåret fick inledas med lite trasiga pannkakor som frukost. Den blir förhoppningsvis ett bra år ändå! 


När Johanna kom till Säffle
Allmänt  ❤ 2018-01-01

 
Johanna kom ju hem den 20:e och vi åkte samma tåg hem till Värmland. Men vi bestämde att inte umgås förens julstressen var över. Så kvällen den 26:e frågade hon om hon kunde få komma nästa dag.
 
 
Jag svarade direkt att det var hon tvungen att göra. Annars hade jag nog gått sönder.  
 
 
Dagen spenderades med att bara prata. Prata om vad vi har gjort dom här 4 månaderna osv. Det var så underbart att äntligen få ha Johanna vid min sida igen. Har saknat henne som en galning!