Vilken flytt
Allmänt  ❤ 2018-08-28

 
Hela min tonår ihop packad i lådor som nu står prydligt mot väggen. Väggen som tidigare har prytts med bilder på mina vänner och biljetter från pjäser jag har sett.  

Mamma har nu fått jobb i Stockholm och jag ska följa med henne och flytta till Järfälla kommun. Mamma har jobbat i Säfflekommun i 29 år och ska nu bara lämna det för nya möjligheter. Ja ni hör ju, hon är en jävla wonderwoman. Och den här wonderwoman har hela sommaren packat ihop lägenheten som vi bott i i 8 år. På 8 år är det mycket skräp som en samlar på sig. Många trasmattor som gammelmoster Inga vävt, och hur ska en kunna slänga dom (det gör en inte såklart!!!).  

 

Det är nog en del som kommer tycka att jag är galen nu, men jag ÄLSKAR att flytta. Det var det bästa jag viste när jag var liten, komma till ett ny ställe som en fick dekorera hur en ville. Köpa nya grejer som skulle passa på det nya stället. Men... den här flytten har varit en helvets flytt. Allting har varit alldeles för tungt. Sängen gick i sönder när jag skulle sova, matsalsbordets ena ben går inte att skruva fast ordentligt, IKEA kortet har vi råkat slänga, nya sängen passar inte etc.  

Vi är långt ifrån klara med allt, det är saker kvar att packa upp och sånt som måste köpas. Men jag vill ändå tro att det här kommer bli bra. Det är ju början på något nytt.   


Ankare och horn
Allmänt  ❤ 2018-08-19

(null)
 
Jag har den sennaste tiden varit så inspirerad till att måla. Det började med att jag fick en ide till Claras födelsedagspresent och efter det bara fortsatte det.
 
(null)
 
(null)
 
Jag ville verkligen rita en kvinna med horn, lite som något demoniskt men vackert. Första försöket blev sådär men andra... blev också sådär. Men det är så mysigt att bara måla och vara inne i sin egna bubbla. Jag är inget proffs och kommer aldrig bli det, men det är skönt att bli klar med sin teckning och känna sig stolt en stund. 
 
(null)
 

Karin i 5 år
Allmänt  ❤ 2018-08-13

Karin 2013
 
 
 
Flickan som inte tog dom bästa bilderna på sig själv. Hade det året hittat sin kärlek för second hand och hårband.
 
Karin 2014
 
 
 
Året of the flower crowns, vi byter hårbandet mot blomkransar. Insåg någon gång det här året att det går att be andra att ta kort på en. 
 
Karin 2015
 
 
 
-15 hände typ ingenting med hennes stil... 
 
Karin 2016
 
 
 
Börjar blanda nytt och gammalt. Insåg att hon inte passade i långt hår och började klippa det sakta men säkert. 
 
Karin 2017
 
 
 
Pastell Karin.
 
Karin 2018
 
 
 
Nuvarande Karin, vet inte alls vad hon tycker om för kläder längre och har på sig typ allt. 

Äta en enhörning
Allmänt  ❤ 2018-08-09

 
Hela sommarn när jag varit i Norrköping har jag tjatat på mamma, “så fort jag kommer hem ska vi åka till Esters cafe”. Det är mitt favorit ställe att åka till på sommarn. Andra dagen i Säffle satte vi oss i bilen och körde. 
 
 
Den här gången skulle jag testa något nytt, jag hade sett flera som köpt super stora glassar med massa på. Och då bestämde jag mig för att jag minsann också skulle ha en. 
 
 
Vi satte oss ute i trädgården, som ju är en dröm.  
 
 
Och så beställde jag en liten enhörning. Med massa marshmallows och sockervadd på, det var lite som om att äta en enhörning... Eller hur jag antar att det skulle vara... 
 

Hejdå Norrköping
Allmänt  ❤ 2018-08-07

 
Sista kramen, sista föreställningen, sista gången som värd, sista gången för allt. I Söndags så hade jag sista passet på Kolmården och med Bamse. Det var tungt att behöva säga hejdå till alla fina kollegor och speciellt att säga hejdå till Bamse. Det var en underbar sommar och jag kommer sakna att jobba där. Men jag fick avsluta på topp, sista förställning såg Maia och Fanny och sista kramen gick till Maia.  
 
 
Nästa dag så åkte vi tillsammans och bada. Med oss i badpåsen så hade vi med oss bullar. För hur ska en bada utan bullar? 
 
 
oh, i will bullen... I WILL!!!
 
 
När vi badat klart åkte vi in mot stan igen. Maia åkte hem till sig för att göra sig iordning för kvällen och jag Fanny gick hem till mig för att göra samma sak. För klockan 6 skulle vi ha en liten träff med människor som vi älskar och som vi vill säga hejdå till innan vi flyttar från Norrköping. 

 
Klockan 6 satt jag och Fanny i Strömparken och väntade på våra friends. Och aså alla våra vänner är tydligen tidsoptimister. Efter en kvart kom första och efter en timme hade sista kommit 
 
 
Trots det här så blev det en perfekt kväll med massa gott och massa fina människor som jag kommer sakna massa nu när jag flyttar.
 

Bamsefar
Allmänt  ❤ 2018-08-03

 
“Hej vi står på Kolmårdens parkering. Men det var ganska dyrt, så vi väntar nog tills du slutat. Så kan vi få fribiljetter” Så låter det när pappa ringer mig 20 minuter innan Bamseföreställning. Jag blir såklart väldigt besviken på att min pappa som hellre väntar 1 timme och en halvtimme istället för att betala och se mig och föreställningen.  
 
 
Efter föreställningen är det kramkalas. Sista kramen i kön går till den här skönheten. Då har han och Kicki sett hela föreställningen och bara sagt det där i telefonen för att lura mig. 
 
 
När jag slutat så går vi runt i parken tillsammans. 
 
 
Vi kollade på sälshowen. Sälar är ju mitt favoritdjur. Dom är sååååå himla söta.  
 
 
Sen vandrade vi lite till och hamnade vid elefanterna och surikaterna. Och inne i Kolosseum så finns det allra bästa med hela Kolmården: katterna. För att göra sig av mössen i Kolosseum så finns det katter där. Och det är typ det gulligaste som finns. Katterna är tama så dom har inget emot att mysa lite med en.  
 
 
Det sista vi gjorde innan vi lämnade parken var att köpa namnsdags present åt mig. Det blev en minibox med munkar i Bamses Värld. En mycket nöjd Karin. 
 

Julimånad
Allmänt  ❤ 2018-08-01

Bästa med Juli
 
 
Bästa med Juli är ju såklart att få hänga med Bamse. Jag har några dagar kvar på Kolmården nu i Augusti, men sen är det slut. Och det är ju tråkigt, men då är då och nu är nu. Jag har lärt mig så mycket på det här jobbet och ser verkligen fram emot att jobba.
(bild från förra årets teater)
 
Sämsta med Juli
 
 
Att det brunnit i stort sätt i hela landet. Bilden har alltså inget med ämnet att göra, men jag har inte adresserat ämnet på bloggen denna månaden. 
 
 
Det jag är stolast över
 
 
Att jag har besökt Snickargården. ALLTSÅ HUR COOLT ÄR INTE DET?!!??!?!??!
 
Något som gjorde mig glad
 
 
All tid som jag fått spendera med mina vänner. Om vi har fikat, badat eller bara kollat på någon film tillsammans. All den tiden betyder så mycket!
 
Något som gjort mig ledsen
 
 
Iochmed att det närmar sig slutet på Kolmården så är det ju fler kollegor som en måste börja säga hejdå till. Dubbelkollar med alla om vi kommer ha fler pass tillsammans så att en inte missar att säga hejdå.
 
Favorit Juli-outfit
 
 
Syns knappt, men Fanny valde en outfit till mig när vi skulle på födelsedagskalas. Hon lyckade få fram mina svarta byxor som skriker "dansa med mig" och vanligt svart t-shirt. Men toppen av glassen var såklart min hatt, jag är kär i den!!!
 
Bästa inköpet
 
 
 Lunch med Fannie ute! Dock betalade Fannie för maten... Så kanske borde säga bästa inköpet som Fannie gjorde åt mig.