Nyårslöften
Allmänt  ❤ 2013-12-31

 
Nyårslöften, löften om att bli en bättre människa. Det kan handla om att träna, lyssna mer på andra, gå på diet, inte ljuga, sluta röka och plugga mera.
 
Men vi håller nästan aldrig dessa löftena. Någon dag tar man en seg råtta från godisskålen, det är ju ändå påsk!. Och ibland måste man ljuga för att inte såra någon man bryr sig om.
 
Vi klankar ner på oss själva och letar brister. Så om jag måste välja ett nyårslöfte är det nog att inse att jag inte är perfekt, men det är det som gör mig till mig...x 

Mitt 2013!
Allmänt  ❤ 2013-12-29

 
Snart är det ny året här, och det är i den här tiden man tittar tillbaka på det gamla året. Man tänker på allt roligt som hänt men också det inte lika roliga. Man kanske också tänker på allt som rappoteras under 2013, Nelson Mandelas död, antirasistisk manifestationer, Hästköttsskandalen, innbördeskrig i Syrien, Tyfon i Filipinerna, Stormen Sven, Edward Snowden och en ny Påve. Ibland väger det inte lika bra händelserna mer än de bra händelserna som hänt. Då brukar jag titta tillbaka på hur mitt år sätt ut, om då också de sämre händelserna väger mer, ber man bara om att det ny året blir bättre.
Mitt år skvallrar om både positiva och negativa stunder, då första jag skrev på facebook 2013 var:
"Va mysigt det är när man går upp tidigt för att följa med mamma till Karlstad (eftersom hon ska till sjukhuset). Och sen när man står och klär på sig kommer mamma in och säger "jag kom på att det är ju imorgon jag skulle ditt""
Men såna små saker får man ha överseende med. Här kommer mitt 2013 i bilder:
 
 
 I januari fick jag beskedet om att jag hade fått en av huvudrollerna i en pjäs vid namn "Två och en halv hen". Lyckan var oändlig! Att få vara i Karlstad och träna till sent kanske andra tycker kan vara drygt och tråkigt medan jag njöt av varje rep tillfälle. Dock skulle någon idiot på tv4 lägga perspektiv på att vi inte hade rättigheterna till pjäsen. Så vi fick ställa in. Då var jag förkrossad över att vi inte skulle få spela upp pjäsen men nu när jag tittar tillbaka ser jag vad mycket jag vann från händelsen, Träffa massor av nya människor och fick vara med på rep fyllda av skratt och oförglömliga stunder.
 
 
Jag var dum nog att bestäma att jag skulle åka till Hovfjället på skolans utedag. Kommer på väll där att jag suger på att åka slalom, får mest ont, är extremt höjd rädd, och tycker inte det är roligt. Måste varit jätte hemsk att umgås med då. Förlåt Alice och Aurora! Jag ska inte åka slalom 2014 i alla fall!!!!
 
 
Efter flera tisdagar ihop så kunde ungdomsgruppen sätta upp sin pjäs. Det blev en succe om du frågar mig! Vi gjorde fler korta scener där man valde att göra något och sedan ångrar sig, och sen i slutet av pjäsen fick man gå tillbaka och ändra det man gjort. Saknar gruppen väldigt mycket, och hoppas vi har en återträff 2014. Men nu i höst bestämde jag att köra kursen ännu ett år. Och i kursen träffa jag gamla bekanta och nya helt underbara människor.
 
 
Var i Göteborg ett par gånger och shoppade, dock på denna bild är jag och Elin på väg till Göteborg eftersom jag ska på en audition för en långfilm. Tyvärr blev det inget...
 
 
Elin tar studenten. Vilket innebar att jag fick ta kort på Elins bal. Har nog aldrig varit så nervös när jag tagit kort. Man vill ju att det ska bli bra bilder som är värda att spara. Vi får hoppas Elin inte hatar mig allt för mycket över de inte så bra fotona.
 
 
GICK UR 8:AN!!!
 
 
För första gången i mitt liv fick jag åka med på UKM riksfestival!!! Det var så underbart, flera dagar och nätter som jag och fler underbara människor fick tillbringa i Karlskrona. Fick se helt otroliga scenframträdande och konstbidrag.
 
 
Sommaren 2013. Sol, bad, kompisar, övernattningar, sena nätter, mer bad, smultron och allt annat som tillhör sommaren. Jag sprang på två kilingar, var domare i talangtävling, Vann lush produkter och bara njöt av sommaren.
 
 
Något annat jag gjorde under sommaren var att njuta av musiken på Way out West.  Jag och Elin åkte ner den 8:de Augusti och chekade in påett hotel i Göteborg. Sen stack vi till Slottsskogen där de tre scenerna var uppsata. Under de tre dagarna såg vi Alicia Keys, Daniel Adams-Ray, Haim, lite Håka Hellström, Kendrick Lamar, The knife, Of monsters and men, Omar och Bat for Lashes. Och om det inte var nog med det så kunde man se på film på festival området. Så när det regnade lite stack jag och Elin och kolla på "Free Pussy riot". Och gissa vilka jag såg gå runt på festival området, First aid kit och ELSA BILLGREN!!!!!! Helt underbara dagar, trots att Elin inte måde så bra...
 
 
Och så hände det... Jag trampar snett medans jag joggar. Jag kan inte ställa mig upp och får ligga mitt i vägen för alla som springer. Alice får springa och hämta hjälp och Ulrika och Stina för sitta kvar med mig. Till slut sitter det en hel flock runt mig redo att hjälpa mig (Tack till alla er). Till sist kommer lärarna och vi får tag i mamma som får köra upp bilen i skogen för att hämta mig. Sedan väll på Säffles sjukhus skickar de oss vidare till Karlstad med ambulans. I Karlstad fick jag reda på att jag fått en spricka i hällsenan. Lyllos mig... Känner fortfarande av det i dag.
 
 
Köpte biljett till one directions konsert 2014!!! :D
 
 
Hälsade på min syster i Munchen!
 
 
 
Var med i en reklamfilm. Känns helt otroligt att itta tillbaka på det! Det måste nog vara höjdpunkten för 2013!
 
 
Och sista kortet är en bild av mig när jag får en av mina julklappar från Elin. För Elin hade kontaktat Elsa Billgren genom mail och skrivit lite om mig ooch fråga om hon kunde gör en slags hälsning till mig, och det gjorde hon. Så hon skrev ett brev där det står bland annat: att hon tycker att jag har ett härligt leende och vill ha en kram nästa gång jag ser henne på Way out west!. SÅ COOLT!!!
 
Ah och det är bara en lite del av mitt 2013 men om jag ska skriva allt hinner det bli 2015. Nu när jag tittar tillbaka inser jag att mitt år varit fylld av teater, dock skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt. Hoppas ni har haft en lika bra eller bättre 2013, Och så ses vi 2014!...x
 

Ursäkta, vart ligger dessertbordet?
Allmänt  ❤ 2013-12-28

Inget gör en dag bättre än att bli bjuden på mat av farfar! Trevligt sällskap och god mat, jag klagar inte. 
Efter maten försöker jag orientera mig själv till dessertbordet som låg gömt bakom en pelare. Hen som ställde dessertbordet bakom en pelare måste vilja tortera mig. Men som ni ser hitta jag fram även fast det innebar ett par pinsamma minuter av att stå och se ut som en idiot...
Lilla pappa var också där...x
 

Julskinka utan rumpa...
foton jag tagit  ❤ 2013-12-26

 
God jul nu i efter hand. Det kanske inte verkade som jul utanför fönstret men på sundsgatan 8 var julkänslan på topp. Det var en ganska lugn jul för min del. Jag firade med Farmor, hennes särbo, Pappa, Mamma och Elin. Vi åt Julskinka utan rumpa och göttbullar (Vegetariska köttbullar). Efter middagen rullade vi ut till vardagsrum precis i tid för Kalle Anka. 
Känner mig bortslämd när jag ser högen med julklappar jag fått. Två klänningar, 4 parfymer, en fuskpäls jacka, massor av pengar, en pyjamas, body butter, handkräm, en kjol, en bok, ett brev från självaste Elsa Billgren osv.
Hoppas ni har haft en lika bra jul som jag!...x
 

Två bråkstakar är bättre än en...
Allmänt  ❤ 2013-12-22

 
Klänningen är en tidig julklapp från mamma!
 
Nu är älskade och snyggaste syster hemma!!!!! eller ah, hon kom hem i onsdags. Men jag ville vänta tills vi hade tagit lite bilder innan jag skrev det här. Förresten vad tycker ni om den nya klänningen? Helt klart en av mina favoriter i alla fall!...x
 
 

Paket från faster
Allmänt  ❤ 2013-12-16



Idag när jag kom hem så hitta jag ett brev till mig från min faster Eva och mina kusiner Alfred och Linnea. I brevet fanns det en jätte fin gul bokrulle, och i bokrullen fanns det en liten lapp och 300kr. Och eftersom (tydligen) jag inte har min fasters mobilnummer så tackar jag så jätte mycket här och önskar God jul!..x

Gläns över sjö och strand
Allmänt  ❤ 2013-12-07

Jag har varit sjuk ett tag men nu är jag frisk!!!!! *applåder* 
Det firar vi med att sätta på sig favorit klänningen, sminka sig och locka håret. Har så mycket glitter i ansiktet att jag knappt kan se, går runt och sjunger "Gläns över sjö och strand".
Senare ikväll ska vi från Säffle tidningens panel ta och äta middag på Bella rosa...x (Y) 


Önskelistan börjar ta sig
Allmänt  ❤ 2013-12-04