Selfies på Johannas toa
Allmänt  ❤ 2018-02-27

 
16:30 gick bussen från Säffle till Karlstad. Det var lite tungt att åka den här gången. En vill ju alltid ha mer tid åt vänner och framförallt familj. Jag hade gärna haft några dagar till med att bara ligga på mammas soffa. 
Men nu åkte jag iallafall för att umgås med Johanna innan jag åkte vidare till Norrköping.
 
 
Vi tittade på Mello och fuldansade till ALLA bidrag. När resultatet var klart så gick vi upp och gjorde oss iordning.
Eftersom det är så bra ljus där så hänger vi alltid på toan när vi gör oss snygga och sen när vi ska dokumentera vår snygghet. 
 
 
Johanna sminkade mig, hur bra blev inte det! Jag är ju för bortskämd med att i stort sätt alla mina närmaste är så bra på att sminka. Bevis på det är ju Johanna, Clara, Fanny, Elin etc.
 
 
22:57 tog vi bussen in till stan för att vi skulle gå på klubb. Och inte vilken klubb som helst, Karlstads första försök till gayklubb på 10 år! Hur coolt är inte det?? Klart att en vill surporta.
 
 
Så där dansade vi till ABBA och the Village people. Det var så länge sen jag var ute och dansa, så det var skönt att få skaka av sig lite rost. När jag hade tröttnat på att Johanna blev raggad på så åkte vi hem.
 
 
När vi vaknade så bara chillade vi och pratade innan jag skulle åka. Bussen skulle gå 13:59 och då följde Johanna mig till busshållplatsen för att vinka hejdå.
 
 
Mitt hjärta!

Familjen är samlad
Allmänt  ❤ 2018-02-25

 
I ny snygg tröja och nya jeans tog jag mitt pick och pack och åkte till Karlstad.  
 
 
Men inte innan jag tog lite selfies 
 
 
Först åkte jag till Clara och hängde lite hos henne. Jag har ju inte träffat Claras lillasyster Alva på typ 7 månader, så var ju tvungen att fika lite med henne innan vi åkte vidare. Vidare var till Johannas jobb där vi hämtade upp henne när hon slutat. Sen åkte vi hem till Johanna och bara pratade. Pratade om matlagning och kungafamiljen. 
 
 
Målet med kvällen var att få ett bord på Pinchos så vi gjorde oss iordning. Men innan så måste en ju ta "familjefotot".  
 
 
Temat på kläderna för kvällen var "jeans och cool mjukisttröja".  
 
 
Aså älskar dessa två hur mycket som helst, men hur läskiga är dem inte på den här bilden? 
 
 
När vi äntligen kom till Pinchos var det fullt, men vi väntade en stund och snart fick vi ett bord.  
 
 
Det blev en sån där mysig kväll som en kommer komma ihåg ett bra tag. Vi åt massa gott och fick betala dyrt. Sen racade vi hem för att hinna kolla på "på spåret". 

Smörgraven
Allmänt  ❤ 2018-02-23

 
 
Jag växte upp på en plats som heter Smörgraven. Min pappa bor fortfarande där. Så igår så åkte jag hem och hängde med pappa lite. Myste med katterna. För det är något som alltid är på Smörgraven. Det är alltid katter där. Och tur är väl det för jag älskar katter. 
 
 
Något som alltid finns där är att göra insjö av mos. Det innebär att en gör ett hål mitt i moset och häller sen i sås. 
 
 
Alltid lika mysigt att få vara i smörgraven, men också lika mysigt att åka därifrån för kafferep hos farmor. 

Serier
Allmänt  ❤ 2018-02-20

När en bara är hemma i värmland, sjuk, och behöver inte göra så mycket får en ju hitta något att göra. Det jag har gjort är att jag bokat in lite tider med kompisar och familj, men framförallt har jag kollat på serier. Så jag tänkte visa upp vad jag kollar på  dagarna. 

 

 
Please like me 

Hittade denna serier för någon vecka sen på netflix. Har nu kollat klart på alla 4:a säsonger och älskar den så mycket. Verkligen en guldklimp. Dem flesta som jag pratat med om den har redan sett den, men om du inte har gjort det så gör det NU!!! 

 

 

 
Brooklyn nine-nine

Jag har sett den här serien förut, men nu kom nya säsongen upp på Netflix. Så sen dess har jag suttit bänkad framför datorn för att kolla nya säsongen, samtidigt som jag försöker göra saker emellan varje avsnitt så att det inte ska ta slut för snabbt. 

 

 

 
Bondi rescue

Jag är besatt av livräddarna på Bondi. Det är alltid något nytt och spännande varje avsnitt. En sitter på hel spänn när dem har fått syn på en haj. Hittade det på tv4 play bara igår och har redan kollat på 9 avsnitt sen dess. ÄLSKAR DEN!!!!  


En ros
Allmänt  ❤ 2018-02-16

 
En dålig start och bra slut. Min torsdag. Det började med att jag mådde sååå dålig och bara var sjuk och eländig. Tack och lov så har jag en fett bra regissör och vän som vet vad jag behöver när jag mår dåligt och bara är allmänt superfin mot mig. Tack Milva, utan ditt stöd hade jag inte kunnat avsluta dagen så bra. 
 
 
Jag och Milva köpte blommor till oss som var inne i stan, och det fick en att må lite bättre. Sen fick vi se teaterpedagogernas episktberättande innan vi slutade. Då fick i alla fall skoldagen ett fint slut. 
 
 
Äntligen blev det dags för sportlov och att åka hem till Värmland. På stationen i Karlstad mötte Clara och Johanna upp mig så att vi kunde umgås en kvart innan pappa skulle komma och hämta upp mig. Dom var så fina där de stod med en ros till mig. Liksom, vad har jag gjort för att förtjäna dom? Det slog mig också att vi tre har inte varit i Karlstad alla samtidigt sen stunden. Och då blir en ju lite glad och nostalgisk.  
 
 
Sen gick jag, Pappa och Kicki till Fontana di trevi och åt gott innan vi åkte hem till Säffle. Och klockan 22:02 fick jag hänga i soffa med mamma och kolla på Wahlgrens värld. Perfekta slutet på denna dag.  
 
 
 

En vaniljsemla?
Allmänt  ❤ 2018-02-14

 
 
Semledagen, en helig dag där ingen tydligen vill bli fotograferad. Vi är några stycken som repar med våra pjäsgrupper inne i stan nu. Och då kom Tony med idéen att gå och köpa med semlor till de som ville ha. Tyvärr fanns det ingen vaniljsemla tillstackars Karin som inte uppskattar mandelmassa. Så då fick ju jag bara sitta och titta på när de andra åt. Och då uppskattades det inte när jag tog upp kameran för att fota. Kan väl ha att gör med att ingen ser graciös ut när dem äter en semla.  

Dagar att åka tillbaka till
Allmänt  ❤ 2018-02-11

Idag blir det ett throwback inlägg. Jag har nämligen tittat på lite gamla bilder nyligen och drömt mig tillbaka till lite olika tillfällen i mitt liv. Jag har kommit fram till att typ alla mina resor platsar på den här listan, men det skulle ju bli tråkigt om det bara vara alla olika resor jag har gjort. Men här kommer listan i alla fall 

 

 

Hälsa på Elin i Munchen 

Hösten 2013 så flyttade min syster till Munchen och började jobba som au pair. Det här tog väldigt hårt på mig. Det var liksom min stora idol i livet som hela tiden bott i samma hus som mig och nu helt plötsligt inte fanns där. Så jag saknade henne extremt mycket. Så mycket att till slut satte mamma mig på ett plan och så flög jag till Munchen. Det var första gången jag flög så jag var väldigt nervös och allt med resan ditt var inte perfekt, men stunden jag fick syn på Elin bara släppte allt. All saknad jag hade känt och stress över flyget försvann och jag kände bara lättnad. Och hela tiden där var bara så fin. Få umgås med Elin och hänga i en så vacker stad var underbart! 

 

 

Första Säffle Pride 

2015 anordnades Säffles första Pride parad. Och jag var en del i det. Jag var en del av Promotorerna som arrangerade det hela. Det är på riktigt det coolaste i mitt liv. Den coolaste information som finns om mig. Den 25:e Juli 2015 gick ca 1500 människor på Säffles gator för ett öppnare Säffle. Sen dess har tradition av Säffle Pride förts vidare och i år blir det 4:e året. Så alla jag känner, den 21:e Juli är det dags igen!!! Jag är så glad att Säffle Pride lever vidare genom eldsjälarna i Säffle. Ni är BÄST. 

P.S. Dom första två åren arrangerade jag, tredje så höll jag tal och nu borde jag ju vara konferencier. Tycker inte typ alla det? 😉  

 

 
 

Cap Verde 

Första riktiga solsemster som jag var på var till Cap Verde. Det var jag, mamma och Elin som åkte ditt för att fira att mamma skulle fylla 50 år. Vi var där i 2 veckor och bara njöt. Det var extra speciellt för vi har aldrig gjort någon sådan resa tillsammans rut. Mamma har aldrig haft råd med det, det är väl så när en är ensamstående morsa till 2 snorungar. Men nu gjorde vi det och kunde få tid att bara bonda. När en är hemma är det så lätt att gå varandra på nerverna, men i Cap Verde är det "no stress" som dom sa konstant. Sen är det ju en bonus att en kan ligga på stranden och sola, bada i Atlanten och få äta gott.  

 

 

Way out West 

Första året jag var på Way out West var med Elin innan hon flyttade till Munchen, så det är klart att jag har massa fina minnen från det. Men det jag tänker mest på är ändå Way out west med Johanna. Vi har varit där 2 år tillsammans nu (vi missade förra året). Och det har varje år varit så fint. Vi springer runt i slottskogen tillsammans. Stannar till på någon random spelning vi inte riktigt kollat upp men diggar ändå med som om vi kan varje sång. Vi sitter i gräset och äter något gott och förhoppningsvis lite flottigt ibland. Vi ser superbabe ut, för lets face it, vi är superbabes. Gå till Oatlys tält och göra allt för att få en t-shirt eller något annat gratis. När vi inte är på området så badar vi i havet eller dyker i Beyond retros fyndhögar. Sen ska en inte ljuga, klart som fan att jag kan bli irriterad på Johanna när vi är där. Typ att hon inte fattar att jag verkligen vill gå på den där spelningen eller inte orkar umgås med alla människor hon känner det. Men jag lämnar ju alltid Way out west och älskar henne lite mer varje gång.  

 

 

Budapest 

Det började med att vi inte ville åka på någon typisk studentresa och supa. Vi ville göra något kulturellt, något som vi verkligen skulle komma ihåg. Och då skämtade jag och Clara om att vi borde åka till Budapest. Johanna var på och plötsligt var vi påväg till Budapest. Resan till Budapest är min bästa resa som jag gjort för det hade allt: Vackra vyer, vackra badhus, god mat, bra shopping, mycket coolt kulturellt utbud, alkohol som jag lagligt kunde köpa, vackra caféer, ruinpubs, LANGOS (jag älskar langos). Men framför allt hade jag bästa resesällskapet. Clara som var vår reseguide, hade koll på all info och hade planerat när vi skulle göra alla olika grejer. Hon gjorde alltså allt det som jag och Johanna var för stressade för att göra under våren. Hon var också den en lutade sig mot om något var jobbigt och fick en tillslut att le. Så hade vi Johanna som såg till att vi höll oss sponta och tog dagen som den kom. Hon var också den som kunde få upp vårat humör om det var tung stämning. Alltså hade jag bästa resesällskapet och jag är så glad att vi gjorde den resa tillsammans för jag tycker att den endast har fört oss närmare. 

 

 

I början här på Marieborg 

För att avsluta skulle jag vilja åka tillbaka till i höstas. För jag önskar att jag då hade uppskattat livet här på Marieborg lite mer. Inte för att jag inte gjorde det, men jag önskar att jag hade försökt lagt alla små detaljer på minne. Önskar att jag pratat mer med en och lagt mindre fokus på något annat. Jag önskar att jag hade njutit mer av den tiden och inte bara vilja ha våretyderna (pjäsarbete). För nu är våretyderna här och jag är jättenöjd och glad, men jag önskar bara att jag inte hade försökt springa förre hela tiden.  


Två mys kvällar i rad
Allmänt  ❤ 2018-02-09

1:a kvällen 

Jag och Maia kom hem efter repdag och var så trötta. Dom kom Klara med idéen om att titta på film och Maia kom på att kolla på "Känn ingen sorg". Så jag, Maia, Klara och Lisa bäddade ner oss vardagsrummet. Grät en skvätt och kunde sen att gå och lägga oss.  

2:a kvällen 

Efter ännu en repdag så gick jag, Sandra och Maia hem till Milva. Tony hängde med oss och umgicks en stund innan han var tvungen att gå hem. Efter det bjöd MIlva oss på mat. Ungefär efter det insåg Sandra att hon hade dubbelbokat sig och fick skynda iväg. Sen hängde jag och Maia där tills det blev så pass sent att vi fick sova över.  


Tessi och Malte
Allmänt  ❤ 2018-02-07

 
Efter inspelningen i fredags så åkte jag och Fanny hem till hennes föräldrar. Hennes föräldrar skulle nämligen åka på konsert i Stockholm och behövde hundvakt.  
 
 
Hundvakt till Tessi och Malte! Och när Fanny skulle åka hem tänkte jag att det var dags att se vart Fanny växt upp.  
 
 
Jag ska vara ärlig, det vi gjorde var att hänga i soffa och kolla serie hela helgen. När vi inte gjorde kollade vi på "på spåret", "Mello" och "Så ska det låta" och sökt skolor.  
 
 
Och så åt vi mysig frukost varje morgon.
 
 
Ända gåmgem vi bröt vår rutin var när vi gick ut en kortis på söndagen för att åka pulka.  
 
 
Jag missade dock att ta några bilder när vi åkte pulka för min mobil dog av kylan. Jag hann ta selfies och en film när Fanny precis ska trilla i backen påväg upp. 
 
 
Det var ändå en supermysig helg. Bara få spendera massa tid med Fanny och se vart hon växt upp. Och att få kela med två hundar har ju också varit ett stort plus! 
 

Körsbärsträdgården
Allmänt  ❤ 2018-02-05

 
 
 
 
 
 
Nu är arbetet officiellt över! I oktober började vårt monologarbete. Vi fick läsa "Körsbärsträdgården" av Tjechov och välja ut våra monologer. Sen har vi jobbat ungefär 10 dagar utspridna över 3 månader med en specifik monologlärare. Och när det var klart skulle vi filma in våra monologer om vi ville det. 
 
 
I fredags var det min tur att spela in. Jag har Charlottas monolog som utspelar sig utomhus, och då är det klart att det också ska spelas in utomhus. Då stoppar ingen klass 1 varning oss. Nu är dock både jag och Fanny lite krassliga. Och då kommer vi ju till det viktiga, jag vill passa på att tacka Jessi och Pontus som gjort ett helt underbart jobb bakom kameran. Såklart ett stort tack till Fanny och Linnea som ställde upp och var statister i min monolog. Det var helt underbart att få filma in med er alla och jag är så tacksam över att ni hade ett sånt härligt humör, trots det inte lika härliga vädret. Hoppar gärna runt i snön mellan tagningar och sjunger Astrid Lindgren låtar med er igen.