Du och jag i 5 år
Allmänt  ❤ 2018-09-28

 
 

Förra veckan fick jag en notifikation från facebook. Det var en lite video med mig och Johanna där det stod att vi för 5 år sen blev vänner på facebook. Och som en gör med en notifikation från facebook så scrollade jag bara förbi. Men så scrollade jag upp igen, 5 år sen. För 5 år sen bestämde sig både jag och Johanna för att börja på en teaterkurs på Värmlandsteatern. Vi kände inte varandra och vi klickade väl inte direkt. Jag hade andra vänner där så jag umgicks med dom. Det var först när vi hade helgrep och skulle äta på teatern. Johanna hade med sig sushi och alla mina vänner tyckte hon var cool. Jag tyckte såklart att hon var töntig bara för att.  

 

Vi sökte ett år efter samma skola och hamna i samma klass. Trots sushi-incidenten så började vi umgås och jag fattade hur underbar hon är. Vi hade 3 fantastiska år på gymnasiet tillsammans då vi hittade på grymma grejer och skapade oförglömliga minnen. Efter studenten var det dags att börja testa vår vänskap och flytta ifrån varandra. Jag flyttade till Norrköping och hon åkte till Frankrike. Hon är ju tillbaka i Sverige nu och både varit i Karlstad och Stockholm innan hon landa i Göteborg. Där hon nu pluggar. Vi har aldrig efter Studenten bott i samma stad eller ens i samma län. Men jag älskar henne fortfarande lika mycket som då. Hon är en av dom viktigaste människorna i mitt liv. 

 

Så Grattis till oss babe! Tänk att du överlevt 5 år med mig...

 
 
 
 
 
 

Solrosorna i Viksjö
Allmänt  ❤ 2018-09-26

 
I lördags tog jag bilen till Jakobsberg och hämtade upp min älskling som kom med pendeln.
 
 
Och så var hon där i mitt rum och bara var super söt. Älskar att hänga med Clara, jag blir liksom lugn i själen. Och vi är så himla roliga tillsammans (eller jag tycker det iallafall). Vi kan prata om vad som helst.
 
 
Så fort mamma hörde att Clara skulle komma så började hon städa och ställde sig i köket. Vi har liksom inte hunnit haft några gäster så mamma gjorde iordning värsta söndagsmiddagen, trots att det var lördag. 
 
 
Clara förslog att vi borde gå på promenader ibland och varför inte börja direkt? så vi tog en liten tur i Viksjö. Vi gick förbi ett litet fält med solrosor och jag direkt "omg ta en bild på mig här". 
 
 
Clara tycker inte om den här bilden, men jag ÄLSKAR den! 
 

Ny header
Allmänt  ❤ 2018-09-24

 
 
Vissa av er kanske har märkt att jag äntligen har en ny header. ÄNTLIGEN! Och det är en bild som jag älskar extremt mycket. Alltså det är nog bästa bilden på mig. Det var verkligen allt jag ville säga... Bye!

Älskade traditioner
Allmänt  ❤ 2018-09-22

 
För en vecka sen så möttes jag och Clara upp för att hänga lite. För vi bor äntligen i samma stad!!!!!! WOOOOOOOO!!!! 
 
 
Vi träffades vid Slussen efter Claras jobbat klart och Clara föreslog att vi skulle fika på det här stället som hette “Älskade Traditioner”. Och aså det var ett extremt mysigt ställe. Väldigt 50-tals diner känsla över hela stället fast med milkshakes och våfflor.  
 
 
När jag skulle ta kort tvingade jag Clara att ta av sig jackan för att det skulle bli en bra bild. Och det var helt klart höst vibbar ute. Så det var ju inte som om det var sommar liksom. Men en ser lite av Claras nya tatueringar som är jättefina. Nu vill jag också tatuera mig!!!! 
 
 
Vi satt och prata ganska länge, men jag var fortfarande sjuk så vi blev tvungna att avrunda relativt tidigt. Men det var mysigt att prata irl för det har vi inte gjort på ett tag. Men nu är Clara påväg till mig så jag måste sätta på mig kläder och åka och hämta henne på stationen! 
 

Nya inköp och blåa garderober
Allmänt  ❤ 2018-09-18

 
 

Netflix filmer
Allmänt  ❤ 2018-09-14

Som arbetslös (jag har nu fått jobb men kommer inte börja förens om en vecka) har en ganska mycket tid över. Och hur en spenderar den tiden är olika beroende på personen. Vissa kanske tränar och går på promenader, andra kanske umgås med sina nära och kära, själv så tittar jag på Netflix filmer. Och nu har jag kollat på lite för många så vad ska jag göra nu? Recensera dom såklart!  

 

 

Sierra Burgess is a loser 

 

 

Sierra Burgess är min idol. Alla ser henne som en nolla men hon har ingen tid över för dom. En dag skriver en kille till henne som hon blir intresserad av, men han tror att hon är någon annan. Och inte vem som helst, den populära hejarklacksledaren. Det är så jobbigt och hemskt att se någon som struntat i vad andra tycker helt plötsligt bli uppmärksam om det. Filmen är så himla bra och jag älskar allt med den. Jag ÄLSKAR att det äntligen är någon som inte är tradionellt super snygg i huvudrollen. Och att det inte är en grej att hon ska få en makeover för att killen ska tycka om henne.  

 

 

Alex Strangelove 

 

 

 

 

En kille som är besatt av djur istället för sex, som alla hans vänner är. Han har en flickvän som han älskar men han känner sig inte så sugen egentligen på att ha sex. Så träffar han Elliot. Jag är ju tyvärr så himla vit straight tjej som tycker att Bögar är typ det bästa som finns. Jag önskar att jag kunde vara coolare men jag går totalt in i fangirling när det är en HBTQ-film med två killar. Bekännelser från Karin. Önskar jag var en bättre allierad. 

 

 

To all the boys i loved before 

 

 

 

 

Huvudkaraktären i den här filmen har väldigt lätt att bli kär, men istället för att berätta skriver hon brev till dom och lägger dom i en låda i hennes garderob. Jag känner själv igen mig i att ha massa crushes men aldrig våga erkänna till dom. En kan känna igen sig i början men sen känns utvecklingen ganska udda och något som inte känns så troligt i verkligenheten. Det gör det dock väldigt roligt. Så jag tycker det är en väldigt bra och rolig film. Slutet känns dock ganska obvious men ändå fint. 

 

Det filmerna har gemensamt är det här att inte våga erkänna sin kärlek i tron att en inte kan bli älskad tillbaka. Något som är väldigt realetable för dom flesta skulle jag säga. Det är välproducerade filmer som jag skulle rekommendera att en ser. 


Val
Allmänt  ❤ 2018-09-10

 

 

Det finns mycket jag vill säga om valet och hur ledsen och besviken jag är. Jag vill ju såklart prata om det faktum att SD har i nuläget fått 17,6%. Vilket innebär att var femte svensk inte lyssnat på historielektionerna. Men jag är också så himla trött på att rasister och nazister tar upp så mycket plats i debatten. För dom har ingen plats i vår moderna tid. Det finns inte plats för rasism, sexism, homofobi. Vi rör oss framåt och ni som tror att SD kommer lösa några problem håller oss tillbaka.  

 

Vi är nog många som bara vill skrika. Men nu måste vi börja om. Så ta debatterna och ifrågasätt rasistiska, sexistiska och homofobiska kommentarer. Även om det känns det jobbig och att det är en kollega eller familjemedlem. Ifrågasätt och utbilda! Det är jobbigt men det är något vi måste göra. För kom ihåg: Allt kommer att bli bra! 


Augustimånad
Allmänt  ❤ 2018-09-05

Bästa med Augsti
 
 
Helt klart Statment. Ska en vara petig så var bara en dag av Statment i Augusti, men jag är inte så noga med sånt. Samt att all pepp inför har ju varit i Augusti. Det var iallafall grymt att få vara på en safe plats och lyssna på musik samt hänga med mina systrar. 
 
Sämsta med Augusti
 
 
I och med att jag slutade jobba 5:e augusti så har jag varit arbetslös och haft väldigt mycket extra tid på mina händer som jag inte spenderat så bra. Ja förutom när jag har målat!
 
Det jag är stolast över
 
 
JAG HAR FÖR FÖRSTA GÅNGEN RÖSTAT!!! NÅGOT SOM ALLA SKA GÖRA, RÖSTA RÄTT I DET HÄR VALET. Inga Nazister och rasister i vår riksdag! 
 
Något som gjorde mig glad
 
 
När jag och mamma åkte till Esters Cafe, sommar tradition liksom! 
 
Något som gjort mig ledsen
 
 
Både att flytta ifrån Norrköping och Säffle, så himla mycket en har lämnat efter sig i de olika städerna så det är klart att det är sorgligt. 
 
Favorit Augusti-outfit
 
 
Standard-outiften men också den som jag mest använt. 
 
Bästa inköpet
 
 
Helt klart "Tills alla män har lärt sig" tröjan.  

STATMENT DAG 2
Allmänt  ❤ 2018-09-04

 
Dags för dag 2!!!!!! Börjar med att se Josefin Johansson på scenen “Lill-babs”. Som vanligt rockar hon “bibliotekarie på mellanstadie-disco" looken.  
 
 
Mellan Josefin och Nour så var Emma Knyckare lite konferencier. Och hon pratade om det mest allvarliga som hade hänt dagen innan. “Städarna har klagat- det är för lite skräp att städa upp”. Ingen hade blivit tafsad på, ingen hade blivit våldtagen och ingen hade skadat sig. En mans fri festival hörrni! 
 
 
Efter världens bästa Nour var det dags för matpaus. Vårt favorit ställe som vi gick till var en vagn som hade vegans burgare, vi gick ditt ungefär 5 gånger på 2 dagar.  
 
 
På området fanns massa coola grejer, en kunde vinna påsar, sätta klittan på fittan och ta feministisk frågesport. Men favoriten var nog ändå hoppborgen. Trots att vi var super trötta så hoppade vi som galningar. Gjorde volter och kastade oss mot väggarna som en gjorde när en var ett barn.  
 
 
Kände mig gullig och cool i min nya Statment tröja. 
 
 
Efter allt hoppade blev vi tvungna att ta en paus.  
 
 
Längst fram och väntar på att Familjen Kaos ska spela. Det finaste med dom är ju att dom är så fina och down to earth. När dom höll på och soundchekade så pratade dom med oss som stod och väntade. Dom var lika taggade på att få köra för oss som vi var för att se dom.  
 
 
Familjen Kaos var helt jävla grymma!!! Ingen kan få mig att skratta så att jag kissar på mig förutom Bianca. Musiken var on point och alla i publiken älskade varenda minut av det. 
 
 
Ännu en gång hamnar Fanny på Statments instagram, och ännu en gång så syns jag inte i bilden. Men jag är inte bitter... Inte alls... 
 
 
Statment var helt fantastiskt. Det var en så kärleksfull stämning och alla tog hand om varandra. Det är absolut sorligt att det behövs en mans fri festival för att kvinnor och icke binär ska kunna känna sig trygga. Men tills alla män har lärt sig så behöver vi Statment. Tack alla som var inblandade i att arrangera denna grymma festival och tack alla fina människor som var där med mig. Det här har varit en episk helg. 
 

STATMENT DAG 1
Allmänt  ❤ 2018-09-03

 
I januari så köpte jag och Fanny biljetter till Statment- den mans fria festivalen. Jag hade inte några hög förhoppningar, någon skulle väl förstöra detta med. Någon lär väl försöka ta det här ifrån oss och lyckas, för det är så det är i den här världen. 
 
 
Men så kommer väl dagen. Jag , Maia, Therese och Fanny möts upp i Fanny och Therese nya hem. Vi gör oss iordning och drar ditt. 
 
 
Jag är 100 % säker på att när vi kommer ditt kommer det stå massa cis-män där och demonstrerar. Vi kommer inte kunna ta oss in och så är det bara att åka hem igen. Men jag är i alla fall där med mina systrar. Dom som jag saknat och längtat efter. 
 
 
På Bananpiren finns inga cis-män så långt ögat kan nå. Bara kvinnor och icke binära. Människor som ber om ursäkt om en krockar och ler vänligt mot en. Just där och då inser jag att vi snart kommer gå in på en festival där ingen kommer bli tafsad på. Ingen kommer bli uppmanad att visa pattarna.  
 
 
FANNY, LE FÖR FAN!!!! DET HÄR ÄR JU HISTORISKT. 
 
 
JOY!!! 
 
 
Fanny och Mitra hamnar på Statments egna instagram. Och som ni ser på bilden stod vi allra längst fram på Joy. Och de som varit på festival eller konsert vet att står en vid räcket så är chanserna att bli klämda väldigt stora. Människor har svimmat på grund av att de stått längst fram. Andra blir så puttade så att de till slut flyger över räcket. Men inget av det här händer på Statment. Vi stod flera gånger längst fram och det var aldrig någon som försökte trycka oss undan eller mot räcket. Bara det var ju magiskt. Sen var JOY helt jävla gudomlig. 
 
 
På festivalen mötte vi upp Johanna, Tuva och Mitra. Bästa squaden någonsin. Tillsammans så dansade vi och skrek när vi såg på Cleo. 
 
 
 
Cleo som är gravid men vill inte missa Statment.  
 
 
En helt amazing dag och en till väntade