Torsdagsbio
Allmänt  ❤ 2017-04-29

 

 
 
Jag önskar verkligen att jag kunde vara mer spontan av mig. Men jag älsar att planera saker långt i förväg och planera allt i minsta detalj. Så däför var jag lite chokad när jag och Clara i onsdags resverade biljetter till "Guardians of the galaxy" nästa dag. 
 
 
 
 
Vi älskade 1:an så himla mycket när den kom. Så kändes kul att se 2:an tillsammans på bio!
 
 
 
 
Den var överraskande bra! Jag och Clara var båda skeptiska eftersom 1:an var så himla bra. Men den var en väldigt bra film, och bästa är ju soundtracket. Och bästa sättet att se en bra film är ju på bio med en Clara! 
 
 

Vin- för att jag kan
Allmänt  ❤ 2017-04-28

 
 

When in Budapest... köper en souvenirer!

 

 
 

 Souvenirer som paprikapulver i en gullig påse och en gullig sked till.

 

 
 

 Och en super söt kapsylöppnare.

 

 
 

 Jag har ju en grej att jag köper nyckelringar när jag åker utomlands. Och nu har den här lilla gubben blivit en del av samlingen! 

 

 
 

Så köpte jag såklart lite grejer till mamsen. Vin, för att jag kan, och choklad och paprika.


End of the road
Allmänt  ❤ 2017-04-26

 
Sista dagen i Budapest. Kändes tung och skönt samtidigt. Tungt att lämna denna underbara staden och skönt att få komma hem till sin egna säng. För att förgylla dagen lite så åt vi ordentlig frukost på ett ställe som heter "Szimply". Det var så gott. Jag åt något som hette "Forrest Harvest", det var surdeg med någon örtkräm och champinjoner. 
 
 
"Szimply" hade en deal med stället mitt emot så en kunde beställa lunch hos dom och kaffe mitt emot. Och Clara var så klar tvungen att ha sitt morgon kaffe. 
 
 
Sen bar det av till flyggplatsen. Vi åt pommes och bara tog det lugnt. Så nöjd med mitt passfodral!!!
 
 
 
Jag är extremt flygrädd av mig. Men det kändes ganska coolt att titta ner och se Stockholm. En kunde till och med se Gröna Lund där nere. Men jag tyckte det var så skönt att landa på marken igen. Vi kunde bara chilla och äta Max innan bussen åkte hem till Värmeland.
 

Oh, vilken härlig dag
Allmänt  ❤ 2017-04-25

 
Vi hade uder hela resan haft väldigt mycket tur. Fått dom sista platserna i touren osv. Men den turen var inte med oss den torsdag morgonen. Vi skulle över bron till andra delen av Budapest för att bada på Budapest typ mest omtyckta badhus. Vi var först tvugna att gå över helvetesbro, det regnade och blåste. Sen när vi äntligen var över och inne i badhuset visar det sig att det var bara för män den dagen. Så vi fick gå tillbacka över helvetesbron för då bestämde vi att åka till Saluhallen istället. 
 
 
I saluhallen hade dom massa rolig mat och töntiga souvenier. Vi fick reda på att paprika tydligen är en stor grej i Ungern. Så då fick en ju köpa sig en påse paprika pulver där, så en hade något att ge till mamma.
 
 
Sen hade vi tur att det näst bästa badet hade öppet för alla. Det var också det badet som jag hade tittat mest på, så jag var så taggad. Széchenyi termalbad är den gula byggnaden som syns på bilden. 
 
 
Så himla vackert där inne!!! Det hade precis slutat regna när vi kom ut och klev ner i poolen. Dom hade två utomhuspooler, en normal varm och en 37 grader. Den med 37 grader var så varm att ens fötter kokade först när en klev i. 
 
 
Fancy tjejer i ett fancy bad.
 
 
HUR SNYGG??? DÖR!!!
 
 
Ah... och där var jag också... 
 
 
När en kom ut från badet så känndes en alldeles mör. Var tvugna att stanna en längre stund i lägenheten bara för att orka ta oss iväg till den vegetarisk resturangen där vi skulle äta middag. 
 
 
Jag åt någon variant av en Ungersk rätt. Osäcker på vad det kallas, men det var fake-korv och kål i. Och det var på riktigt så gott!!!
 
 

Singin' in the rain
Allmänt  ❤ 2017-04-24

 
Den obligatoriska Johanna i sängen bilden. 
 
 
Det har blivit onsdag morgon och utanför regnade, men det stoppar inte våra planer. Först blev det frukost på ett ställe på vår gatan. 
 
 
"Frucola" har en grym omellet och grön smoothie som görs direkt där. 
 
 
Innan vi åkte iväg till slottskogen så gick vi in till Mango där jag prövade två tröjor som jag köpte. Ännu en gång är jag töntigt och köper från en klädskedja som finns i Sverige. 
 
 
För att ta oss till parken måste en ta den näst älsta tunnelbanne linjen. 
 
 
Gullungarna promonerar runt i slottsparken.
 
 
Inte så jättekul att promonera runt där i regn... Vi gjorde dock det bästa av det och dansade runt och sjöng både "Singin' in the rain" och Abba låtar. 
 
 
Lite längre bort från parken låg det här momentet, det är också början av Budapest stora paradgata. Vi hade tänkt gå den gatan ner om det hade varit fint väder. Men eftersom det spöregnade tog vi tunnelbannan till ett stopp längre ner på gatan.
 
 
Men först tänkte vi ta en bild vi den härskylten, men så kom det här gänget och föstörde vår bild. Så tog vi bilder på de istället.
 
 
Perfekt för en regning dag är att fika på det finaste stället i hela Budapest.
 
 
New York Café!
 
 
Dyraste stället också!
 
 
Men så god fika. Äkta varm choklad till en super god äppel pannacotta
 
 
Och så hade dom jättebra live musik!
 
 
Hela stället var bara så vackert!!!
 
 
 
Sen åkte vi längre ner på gatan till Budapests Opera.
 
 
Vi tog en tour inne i operahuset och det var väldigt storslaget. 
 
 
En del av touren var att få se en mini konsert med en Opera sångare. När hon hade sjungit klart tog hon en svängom med en turist. Efter Touren så åkte vi tillbaka till lägenheten, drack rosévin och dansade till gamla One direction låtar. Sen gick vi till en italiensk resturang som i princip låg brevid lägenhet och åt pasta innan vi åkte till Szimpla Kert. 
 
 
Det är en ruin bar med klotter på väggarna och växter i taket. 
 
 
 
 
 
Perfekt slut på en regning dag!
 

Castle on the hill
Allmänt  ❤ 2017-04-23

 
 

Första morgonen i Budapest. Vissa är lite mer morgontrötta än andra... 

 
 
 
 
När badrumsspegeln är för liten är det bra att fönsret är stort och har bra ljus.
 
 
 
 
Redo att ta stan med storm!

 

 

 
 
Frukost fick bli ost bagel med mango smoothie på California Coffe Company.
 
 
 
 
Lycklig när jag fått mat i magen.
 
 
 
 
Vi missade att stoppet vi skulle gå av på var avstängd så vi fick åka en längre. Visade sig att vi då hamnade på andra sidan floden.
 
 
 
 
Vi skulle nämligen till Regeringsbyggnaden som ligger mitt och emot. Men det var bra, för då fick vi se hela byggnaden i sin helhet. Och så fick vi åka båt över.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kolla vad mäktigt det är!
 
 
 
 
Ut på tur, aldrig sur!
 
 
 
 
Nere vi floden, presic vid regeringsbyggnade, finns dom här statyerna. Det är för minne från andra världskriget då de ställde upp folk vi kanten. Dom fick ta av sig alla kläder och sen skjöts dom. 
 
 
 
 
Vi gick över kedjebron över till andra sidan av floden igen.
 
 
 
 
För vi skulle ta bergbanan upp till slottet. 
 
 
 
 
Området kallas för Castle hill, så vi gick runt där uppe och nynnade på Ed sheerans "Castle on the hill" och tyckte det var så himla roligt.
 
 
 
 
Sötnos #1
 
 
 
 
Sötnos #2 on top the world
 
 
 
 
Såklart var jag tvungen att ha lite bilder på mig själv också.
 
 
 
 
Pastell Karin med Budapest som bakgrund är en bra kombo.
 
 
 
 
 
 
 
Vi lämnar slottet för att se mer av den gamla delen av staden.
 
 
 
 
Ett måste är ju Mattias kyrkan
 
 
 
 
Men först, lunch på ett litet mysigt ställe brevid kyrkan.
 
 
 
 
Ett mysigt ställe med homemade Lemonade, typ glögg och Langos.
 
 
 
 
En återkommande sak som Clara sa var "ÅHHH titta på taket!!!" Men liksom, titta på taket.
 
 
 
 
Någon matchar lite till taket.
 
 
 
 
Alla byggnader är så himla storslagna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hänger lite i ett fönster bara.
 
 
 
 
Budapests version av gamla stan är kanske lite vackrare.
 
 
 
 
Hon är bara glad för att hon vet att vi ska iväg och köpa glass!
 
 
 
 
På ett ställe nära där vi bodde låg ett ställe som heter "Gelarto Rosa". Där kan en köpa glass format som en ros. Mango, jordgubb-fläder och kiwi-banan smak var perfektoch såg superbra till min outfit!
 
 
 
 
Lyckligaste Clara
 
 
 
 
En perfekt glass. Efter det gick vi och shoppade vid vår gata. Jag var lite tråkig och köpte byxor från Zara. Clara köpte en supersöt klänning från Zara. Johanna köpte rosa jeansjacka från en typ lokal affär och en ansiktsmask från typ den minsta Lush butiken jag någonsin sätt.
 
 
 
 
Sen på kvällen åt vi något som heter "Vegetarian bread on the stove". 
 

My house in Budapest
Allmänt  ❤ 2017-04-22

 
 
Det var den 6:e November som vi första gången pratade om att resa till Budapest. Det var samma dag som Spex premiären. Det var spex brunch på morgonen och dom runt om oss vid bordet pratade om student resa. Jag, Clara och Johanna hade då bestämt att inte åka på någon student resa, men det låt så kul då och där. Så jag och Clara började prata om att åka till något mer kulturellt ställe, för vi var inte så sugna på Napa. Och då kom någon av oss på Budapest. Vi skapade ett pinterest board och fick till slut med oss Johanna som var osäcker först. Sen dess har vi planerat och pratat om vår resa till Budapest. Därför var det så sjukt att i måndags landa i staden som vi pratat så länge om. 
 
 
 
 
Det visade sig när vi kom ditt att det var en del vi hade kunnat planerat mer... Vi hade inte kollat upp hur vi skulle gå från tunnelbane stoppet till vår lägenhet. Så när vi klev ut så virrade ut på Budapest gator och hade noll koll på vart vi skulle. När vi äntligen kom på rätt gata så hamnade vi i fel lägenhet och fick gå tillbacka på gatan. Men allt kändes underbart när vi kom in i lägenheten och fick lägga av vårt baggage. Det fick bli en snabbt återhämtning, för sen skulle vi göra något som vi längtat efter. KÖPA CHIMNEY CAKE!!!! Chimney cake är gjort av söt, jästdeg av vilken en remsa spinnas och sedan lindas runt en rund "stång" och rullas sen i socker. SÅ HIMLA GOTT!!!
 
 
 
 
Så tog vi vår Chimney cake och gick gatan ner och bara tog in staden. Så hamnade vi helt plötsligt på en marknad. Det visade sig att det var en vår festival i staden. Så då var det lite lokala människor som sålde saker som konst, sylt, hantverk, choklad, souvenirer osv. Marknaden bjöd också på massa matstånd och liveband.
 
 
 
 
Det var super mysigt. Hela torget som marknaden var på hade utsmyckas med ljuslyckor av olika slag. 
 
 
 
 
Min mysisar! 
Vi fick slita oss ifrån markanden och fortsatte att upptäcka. Och tur var väll det. För då snubblade vi på ett parishjul.
 
 
 
 
Ja, på ett annat mysigt och utmyskat torg stod ett parishjul. Och det är ju klart att vi var tvugna att åka i det. Det var väll påväg upp som det slog mig och Clara att vi är höjdrädda...
 
 
 
 
Så det var en stund där vi båda var livrädda. Men en kunde inte vara rädd för länge. Utsikten var ju så himla vacker. 
 
 
 
 
Clara passar till Budapest himlen. 
 
 
 
 
Sen började det mörkna så vi tog ett sista varv runt när området och upptäckte små roliga grejer. Så som en neon skylt.
 
 
 
 
Och en trapp där alla coola människor hängde. Vi behövde dock sömn så vi stannade inte där så länge.
 

Nu drar vi till Budapest
Allmänt  ❤ 2017-04-17

 

 
 
 
 
 
 
 

19 och nostalgisk
Allmänt  ❤ 2017-04-14

 
 
Jag älskar att titta på saker som har att göra med mig som barn. Kan vara en bok om mitt första år eller fotografier. Jag totalt älskar det! 
 
 
 
 
Så när det ligger en bunt med bilder i brevlådan så bara måste jag kolla igenom dom. Slutsatsen jag drog när jag kollade igenom bilderna är att jag var ett hemskt fult barn. Jag menar vissa barn kan ju göra konstiga grejer och samtidigt se söta ut. Men jag gjorde konstiga grejer och såg ut som en galning.
 
 
 
 
Eftersom jag är så ganska självupptagen så lägger jag inte upp dom på bloggen. Hade dock en hel rant på snapchat om alla konstiga bilder på mig. Och det blev ganska många. Visade sig sen att bilderna var potentiella studentplakatbilder...
 

Tre kort i en hiss
Allmänt  ❤ 2017-04-11

 

Ibland tro jag på riktigt att Elin har magiska krafter. I stort sätt all tågtrafik från Stockholm var inställd fredag- lördag. Trots det lyckas Elin ta sig till Karlstad och hinner se sista föreställningen av Star people. Jag var den lyckligaste systern i hela Värmland. Efter föreställningen drog jag, mamma och Elin till Bergvik för att shoppa och umgås. Älskar att shoppa när mamma är med, för en får inte betala för något själv. När bergvik stängde åkte vi till hotellet (vi bestämde att bo på hotell för att jag skulle på fest och ville umgås så mycket som möjligt med Elin). Mamma och Elin gjorde sig redo för att gå på Baron och när dom gick kom Clara och Johanna.

 

 

Vi gjorde nämligen oss iordning för fest på hotellrummet. 

 

 

Me and my hoes.

 

 

Outfiten är sponsrad av Elin och Star people. Älskar Elins jacka och min anställngsbar tröja för mycket.

 

 

 

 

Kommer tillbaka till hotellet från en mycket bra fest! Det var massa mysiga männsikor där och vi dansade och pratade hela kvällen. Innan vi satte oss på bussen tog vi tour på Engelska skolan.

 

 

Den ultimata bakisfrukosten är numera hotellfrukost. Hallonmarmelad på toast och frukter vid sidan.

 

 

Vi tog vårt pick och pack (och blommorna från gårdagen) och tog en runda på stan innan Elin skulle med tåget hem. Det är alltid lite jobbigt att säga hejdå, men nästa gång vi ses är det min studentvecka. 

 

 

Tulpaner från Elin, mamma och Alva (Claras söta lillasyster) 

 

 

Med mig från Karlstad fick jag blommorna som scenverkstan gav mig, en super fin korg från Åhlens...

 

 

... Och en kudde från HM home!

 

 

Hejdå!
Allmänt  ❤ 2017-04-09

 
Sista föreställningen är gjord, sista gemensamma uppvärmningen, sista applådtacket tillsammans.
 
 
Jag tror att det inte riktigt har sjunkit in än. Kroppen behöver liksom en tid för att smälta det här. För efter typ 3 år tillsammans så kan väll teatern inte bara ta slut? 
 
 
Nej! Jag tänker inte tro på det. Men ifall det är sant så kommer jag sakna att dela scenen med mina fina klasskamrater.
 
 
Min klasskamrater som får mig att bli så glad och så arg, får mig att känna mig så trött och full av inspiration på samma gång. 
 
 
Dom som hela tiden fått mig att vilja bli bättre. Dom som står när en behöver någon att luta sig mot. 
 
 
Ah, dom är fan grymma! 

Spenatsoppa
Allmänt  ❤ 2017-04-08

 
Fredag den 7:e april skulle ju bli en bra dag. Vi hade två skolföreställningar med Star people och dom skulle ju bli grymma. Jag, Signe och Sallie tog massa gulliga bilder.
 
 
Sen efter så skulle jag åka till pappa och fira födelsedagen. Istället möts en av nyheterna om Stockholm efter sista skolföreställningen. Jag har svårt att fokusera på samtalen runt middagsbordet. 
 
 
Jag tänkte istället på Elin som fast i Huddinge, kollade regelbundet efter om det kommit fler nyheter från Stockholm. Trots det satt vi där i Säffle och åt spenatsoppa. Önskade att Elin och Emelie hade varit där så att en vet till 100% att dom är i trygghet.
 

Budapesttårta på premiärdagen
Allmänt  ❤ 2017-04-06

 
5:e April var en särskild dag i år, det var nämligen premiär för Star people och min 19 års dag! Och det blev en riktigt bra dag.
 
 
Mamma gick upp och fixade födelsedagsfrukost till mig innan jag var tvungen att åka. 9:00 fick vi komma in i Arenan och börja förbereda och gå igenom lite teknsika grejer. Och alldeles för snabbt så slog klockan 13:00 och det var dags för premiär. Vi hade en sån tur att publiken bestod av teater 2:or och 1:or och våra älskade dansare. Så vi fick massa av energi av dem, och premiären blev ganska lyckad ändå! Tur också att ens svenska lärare som är ganska bra på att ta kort satt i publiken, så att en fick lite snygga bilder till bloggen. 
 

 

Det blev en ganska lång paus för oss sen mellan föreställningarn och då knallade jag, Clara och Johanna hem till Clara för att äta mat och planera vår resa till Budapest. Inte viste jag att där väntade presenter och budapesttårta till mig. Finaste vännerna!!! 

 

 

Fick ett superfint kort med massa bilder på oss, och bak står det ett mycket bra rim. Min favoritdel av den är "Din blogg är våran favorit, för vi är med en bit". Claras lillasyster Alva gav mig en jättefin teckning, så himla gulligt av henne. 

 

 

Så fick jag ett passfodral och en liten mumingubbe att sätta på väskan, perfekt nu när vi ska resa till Budapest ju. Längtar så!!! Jag fick också en t-shirt med massa bilder på oss tre, men den har jag på Arenan så att jag kan ha på mig den när jag värmer upp. Aså jag kan ha de gulligaste kompisarna någonsin!!!

 

 

Fyller en år när det är premiär så måste en liksom få blommor.

 

 

Stora överasskningen var ju att Patrik och Aurora, föredetta klasskamrater, kom med både choklad och en blomma. Super oväntat och men väldigt uppskattat!

 

 

Och hade Alvina köpt den här chokladen till mig, som jag har blivit besatt av. Det är den godaste chokladen jag någonsin har ätit. Äter den nu när jag skriver det här.

 

 

Snyggaste kortet köpte nog ändå pappa.